Lokale kunstnere søges til nye kunstprojekter i kommunen

Lokale kunstnere søges til nye kunstprojekter i kommunen

Kunstrådet laver ”Open Call”, og Byrådet har afsat 250.000 kr til ny kunst i Egedal Kommune.

Er du lokal kunstner eller kunstnerisk erhvervsdrivende hjemmehørende i Egedal Kommune, så er der nu en helt særlig mulighed for at søge om midler til realisere kunstprojekter.

Der er fokus på kunsten lige nu: En ny Kunststrategi er undervejs, Kunstrådet er udvidet med tre lokale kunstnere/kunstformidlere og senest har Byrådet vedtaget at frigive 250.000 kr til indkøb af lokal kunst.

Lokal kunst i det offentlige rum

Kunst og kultur skal understøtte Egedals vision om ”hverdag og fællesskab i bevægelse” og bidrage til, at borgerne i Egedal har verdens bedste hverdag samt  tiltrække gæster udefra.
– Jeg glæder mig meget over, at vi nu sætter mere kul på kunsten i Egedal. Vi har så mange dygtige kunstnere i kommunen og jeg glæder mig til, at se deres mange gode ideer. Og endnu mere til at se dem realiseret i det offentlige rum, så det kommer til glæde og gavn for alle borgere, siger borgmester Karsten Søndergaard, der er formand for Kunstrådet.
På kortet bag QR-koden (eller her) kan du læse om de 30 lokale værker, der pt. findes i Egedal Kommune. Med Kunstrådets prioritering af igangsættelse af lokale kunstprojekter vil kortet snart vise nye spændende værker.

Kunststrategien skal virkeliggøres

Det er afgørende for det ny konstituerede Kunstråd, at de lokale værker og projekter bliver en realisering af kommunens nye Kunststrategi. Kunststrategien er lavet på baggrund af 150 ideer, som borgere har bidraget henover vinteren 2019/2020. Derfor skal de nye kunstværker og kunstprojekter være offentligt tilgængelige, kunne gennemføres inden udgangen af 2020 og dække et eller flere af følgende temaer:

  1. Kunst i byrummet og ved eksisterende institutioner
  2. Kunst i byudvikling
  3. Kunst i natur, landskab og åbne rum
  4. Kunst til sundhed, leg og bevægelse
  5. Kunst på oversete steder
  6. Kunst i arkitekturen

Et fællesskab om kunsten

Louise Meltz er nyeste medlem af Kunstrådet. Som uddannet kulturformidler og ny i kommunen (har boet i Ølstykke i fem år) ser hun på kunsten i Egedal med friske øjne:
– Jeg vil gerne få borgerne i hele Egedal Kommune til at opleve fællesskab omkring kunst og kultur. Det handler ikke kun om de mere fysiske varige aftryk, men også om at bruge kunsten til at skabe levende byrum og invitere mennesker til at opdage nye steder rundt omkring i kommunen – og hvem er bedre til dét, end de lokale kunstnere. De kender deres lokalområde og kan helt sikkert se det potentiale, der er, for at skabe både midlertidige og varige kulturoplevelser. Nu håber jeg at vi får nogle gode og varierede ansøgninger, der hver især kan bidrage til, at borgere og besøgende i Egedal Kommune får endnu flere gode og spændende kunst og kulturoplevelser – uanset om man bor i Tangbjerg, Smørum eller Slagslunde og er 8 eller 80 år, siger Louise Meltz.

Er du kunstner og vil du vide mere, så kan du læse om hvordan du søger her:
https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2020/juni/egedal-kalder-paa-lokal-kunst/

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…