Louise Culmsee Elvertorp fra Ølstykke er nomineret til prestigefuld talentpris

Louise Culmsee Elvertorp fra Ølstykke er nomineret til prestigefuld talentpris

Louise Culmsee, der er nyuddannet kok, var glad og stolt, da hun fik beskeden om, at hun er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris – en pris der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige – hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner

At fordybe sig i råvarerne og eksperimentere med både smag og nye tilberedninger er noget af det Louise Culmsee Elvertorp elsker ved at være kok.

Hun giver gerne sig selv udfordringer og prøver fx at undersøge, om hun kan få noget nyt ud af rødbeder og ribs. Hun læser om råvarernes egenskaber – og ikke mindst så smager hun sig frem. Og det var sådan, hun fandt frem til en ny variant af sorbet med fennikeltoppe og pære.

“Bæredygtighed er vigtig for mig, og det er en stor tilfredsstillelse at få brugt det hele som eksempelvis fennikeltoppene eller en rest rødbeder og samtidig trylle nye ting frem. Den proces er enormt spændende”, fortæller Louise Culmsee Elvertorp, der elsker at nørde og gerne bruger lang tid på at nå frem til sin version af en koreansk chilipasta.

At talentet er stort beviste hun allerede i elevtiden på Restaurant Musling, hvor hun imponerede Ingwer Grünberg.

”Louise var altid meget interesseret i, hvordan tingene hang sammen, og med sin perfektionistiske sans og kreative evner udviklede hun et skarpt fundament for sin kokkekarriere. Og jeg tænker med glæde tilbage på de travle serviceaftener sammen med Louise ved komfuret”, lyder det fra Ingwer Grünberg.

Det er således ikke uden grund at Louise Culmsee Elvertorp er ét af de i alt seks talenter fra erhvervsskolerne i Slagelse, København og Hillerød, der er nominerede til Oluf Brønnums Fonds Talentpris ØST.

Oluf Brønnums Fond ønsker ifølge Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør/CEO hos Oluf Brønnum & Co. A/S med denne talentpris at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser – og i særdeleshed kokkefaget.

”Fonden håber på at øge opmærksomheden omkring kokkefaget og få flere til at søge denne vej ift. uddannelse. Der er stor mangel på dygtige kokke, hvilket giver store udfordringer for vores kunder ift. at udvikle madoplevelsen, og i sidste ende kan det have betydning for oplevelsen for os som private personer, som besøger en restaurant, et hotel, en kantine osv. Vi er i Danmark et gastronomisk magtcenter men for at fastholde dette, kræver det, vi bliver ved med at udvikle dygtige fagfolk, hvilket vi gerne vil give vores beskedne bidrag til. Talentprisen er i år særlig, da den gives i en tid hvor branchen er under et historisk pres grundet corona situationen. Mange har allerede mistet deres jobs og den nærmeste fremtid er fortsat usikker. Derfor er det vigtigere end nogensinde at vi står sammen som branche, hvilket Oluf Brønnums Fonds Talentpris forhåbentlig også kan give sit beskedne bidrag til,” siger Anders Brønnum-Schou.

Han håber desuden at talentprisen kan bidrage til et lille konkurrenceelement mellem de mest flittige og ambitiøse elever, som kan øge niveauet yderligere. Samt medvirke til at skabe et netværk på tværs af skoler blandt de nominerede elever, som de vil kunne bruge gennem hele deres karriere, som forhåbentlig bliver inden for branchen.

”Og sidst men ikke mindst så er det også dejligt at kunne give et ikke ubetydeligt beløb på 50.000 til en knald dygtig ung engageret nyuddannet kok, som kan bruge pengene til at udvikle sig yderligere inden for faget”, lyder det fra Anders Brønnum-Schou, der forud for den endelige udvælgelse taler med de seks kandidater for at høre om deres ambitioner, drømme og vej ind i kokkefaget – og han ser igen i år frem til de samtaler.

”Det er altid en stor fornøjelse at møde personer, som inden for deres fag er dybt passioneret, hvilket i den grad har været tilfældet med alle de nominerede, jeg har mødt. Og så samtidig inden for et fag som selvfølgelig betyder meget for mig samt fondens og virksomhedens historie”, siger Anders Brønnum-Schou.

Han er hver gang blevet beriget med en spændende historie og har mærket en kærlighed og passion for faget, som har imponeret.

”Der har ind til videre ikke været nogen tvivl om, hvorfor de pågældende kandidater har været nomineret. Deres engagement og drive brænder tydeligt igennem. Og derfor har det også været MEGET svært at finde vinderen”, siger Anders Brønnum-Schou.


Oluf Brønnums Fond er stiftet af Kai Brønnum og Oluf Brønnum Schou i 1978. Fonden er ligeledes ejer af Oluf Brønnum & Co A/S, der har været toneangivende leverandør af køkkenudstyr og storkøkkener siden 1874.

TALENTPRISEN

Talentprisen udgør et rejselegat til en værdi af 50.000 kroner, der uddeles skattefrit til modtageren. De nominerede talenter, der ikke modtager årets talentpris vil i stedet modtage et gavekort udstedt af Oluf Brønnum A/S.

Prisen overrækkes på Scandic Falkoner 24. november

Læs mere på: https://www.olufbronnumsfondstalentpris.dk/

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden