Mødrehjælpens butik i Egedal Centret

Mødrehjælpens butik i Egedal Centret

Jeg fik følelsen af at være havnet i julemandens værksted, da jeg fik lov at komme med i baglokalerne i Mødrehjælpens Butik i Egedal Centret.

De frivillige – flittige hænder – der omhyggeligt sorterer, ordner, vasker og stryger, hænger tøj på bøjler og fint sætter frem i butikken – og slutteligt byder de besøgende i butikken varmt velkommen.

Altsammen for børnenes skyld!

En butik for alle

Jeg ved ikke hvorfor jeg havde troet at butikken ikke var for alle, da jeg første gang stiftede bekendtskab med Mødrehjælpens butikker.

Jeg troede at man skulle være enlig mor eller sidde hårdt i det – men det er på ingen måde tilfældet.

Alle kan købe de mange skønne og fine ting – både udstyr, tøj og legetøj til børn i aldersgruppen 0-8 år.

Overskuddet af salget går til Mødrehjælpens projekter lokalt som nationalt støtte til enlige og sårbare forældre og deres børn.

De ting der er på hylderne er skænket til butikken af lokale borgere, hvorefter alt bliver vasket pænt og klargjort, inden det bliver sat til salg i butikken. Joan fortæller, at de modtager mange fine donationer, og at de er både taknemmelige og overvældede.

Frivillige

Butikken passes af frivillige, som giver deres arbejdsindsats til det meningsfulde formål.

Joan Rasmussen, som jeg besøger i butikken fortæller, at de altid er to frivillige på vagt ad gangen.

Vagterne i butikken er på 3 ½ time (formiddagsvagt og eftermiddagsvagt) nogle af de frivillige har flere vagter. Joan selv er meget i butikken, det er fordi hun er ansvarlig for butikkens drift sammen med Helle Jensen og i samarbejde med 6 tovholdere, som er frivillige med særlige opgaver.

Som frivillig kan man sagtens nøjes med at tage én vagt på ugentlig basis. “Og vi har det rigtig hyggeligt sammen – det er meget vigtigt, når man arbejder frivilligt” smiler Joan.

Hele tiden nye sager

I butikken kommer nye varer på hylderne hver eneste dag. Joan fortæller, at mange af kunderne elsker lige at stikke hovedet ind og scanne butikken for hvad der er nyt på hylderne, og fordi der er så hyggeligt. Især børnene er glade for at komme i butikken hos de søde frivillige, fordi de ved at de må kigge med fingerne og måske får de en bamse.

Jeg kan da også konstatere, at det er et skatkammer af gode sager. Fint og lækkert tøj i kendte og ukendte mærker og til fantastiske priser. Alt fint hængt på bøjler og sorteret i størrelsesorden.

Da jeg er forbi står der også den fineste barnevogn udenfor forretningen til en meget billig pris. Man kan også finde fine sager til at indrette børneværelset, ligesom der både er børnebøger og legetøj.

De frivillige i butikken gør meget ud af at butikken fremstår pæn og indbydende.

“Andre frivillige i butikken er vores strikkedamer, som også er nogen af de flittige frivilllige. De strikker de fineste ting og donerer dem til butikken så vi altid har helt nyt hjemmestrikket tøj på lager til rimelige priser. Vi har også to handymænd i flokken af frivillige” fortæller Joan.

Lørdagsleg med Leo Leguan

Den første lørdag i hver måned er der “lørdagsleg med Leo Leguan” i butikken. Her er det ekstra hyggeligt for børnene. Det er forskelligt fra gang til gang hvilken aktivitet der laves.

Leo Leguan indbyder til lørdagsleg.

Startpakker

Mødrehjælpen har et samarbejde med sundhedsplejerskerne i Egedal. Det er nemlig ikke alle mødre, der har lyst til at bede om hjælp. Sundhedsplejerskerne spotter ofte, hvis nogen familier kunne få glæde af en babypakke fra Mødrehjælpen.

Den består af et meget fint quiltet babytæppe, som en frivillig syr helt særligt til startpakkerne. Startpakken indeholder desuden lidt basisting i form af undertøj, nattøj og stofbleer, en bamse til den nyfødte baby m.m.

Den Rullende Kagemand  – fødselsdagshjælp

Mødrehjælpen har flere meningsfulde initiativer. Den Rullende Kagemand er Mødrehjælpens hjælp til forældre, der af personlige, økonomiske, og/eller helbredhedsmæssige årsager mangler overskud til at holde børnefødselsdag. Fødselsdagshjælpen kan søges til børn, der fylder mellem 3 og 12 år.

Den Rullende Kagemand består af en fødselsdagspakke med indhold til at der kan holdes en god børnefødselsdag.

Ønsketræet

Som noget nyt i 2019 har Mødrehjælpen, Egedal Centret og Egedal Rotary Klub indgået et samarbejde om “Ønsketræet” som kort fortalt går ud på at få lokalsamfundet til at købe og donere til udsatte familier, som ikke selv har mulighed for at købe en julegave til deres børn. Det foregår således, at Mødrehjælpen skriver familiens juleønske ned på en ønskeseddel, som bliver hængt på Ønsketræet. De besøgende i Egedal Centret kan så tage et gaveønske med ud at handle, købe gaven på ønskesedlen og indlevere til Mødrehjælpen som sørger for videreformidling. Donationen er anonym, og hverken modtager eller giver bliver bekendt med hinanden. Hermed giver det udsatte forældre mulighed for at give deres barn en gave til jul.

Jeg er meget overvældet over alt hvad der gøres i Mødrehjælpen, og er blevet meget klogere af mit besøg. Jeg er stolt og glad over at vi har så dedikerede frivillige – og sådan en hyggelig og spændende butik at besøge.

Besøg butikken i Egedal Centret og gør en god handel med en rigtig god følelse i maven – og med tanke på bæredygtighed og miljøet er Mødrehjælpens Butik også et godt valg!

Vil du vide mere om Mødrehjælpen i Egedal, så kan du følge dem på Facebook: https://www.facebook.com/MoedrehjaelpenEgedal/

Du kan også læse mere på hjemmesiden: https://moedrehjaelpen.dk/

Kunne du tænke dig at høre mere om det at være frivillig i Mødrehjælpen, så er du meget velkommen til at kontakte formand for Egedal Lokalafdeling Vibeke Westervang på tlf. 26 36 37 39.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…