“Når jeg lige får det bedre, så kan jeg komme i skole igen”

“Når jeg lige får det bedre, så kan jeg komme i skole igen”

12-årige Valdemar fra Smørum har leukæmi men får styrke og mod fra sin skoleklasse, som deltager i Stafet for Livet for ham. De kalder sig Team Løvehjerte.

Stafet for livet egedal, egedal

Kæmperne fra tidligere år

Lørdag den 9. juni er der endnu engang Stafet for Livet ved Smørum Kulturhus. I 24 timer kan man løbe, gå, hinke, køre i klapvogn, eller hvad man nu vil – bare holdstafetten er på banen uafbrudt – og derved støtte Kræftens Bekæmpelse.

Deltagerne er de såkaldte fightere, som selv har eller har bekæmpet cancer, med deres hold, ligesom der deltager både løbe- og idrætsforeninger, spejdere og andet godtfolk. Og så er der en 5. klasse på Balsmoseskolen i Smørum. Det er Valdemars klasse, og de er alle 11-12 år gamle, ligesom Valdemar selv. Klassen vil gå i stafetten sammen med Valdemar og bruge dagen til sammenhold og hygge. Holdet hedder Team Løvehjerte.

Verden ramlede
Valdemar blev diagnosticeret med leukæmi i maj 2017 – og så ”ramlede verden,” fortæller hans mor, Lena Cimarosti. Sygdommen blev en katalysator for store forandringer i familien, som også tæller en storebror, en lillesøster og far Daniel. ”Men vi har valgt at melde klart ud til familie, venner og omgivende netværk om, hvad der sker, hvorfor det sker, og at det gør ondt ind imellem.”

De er slet ikke i tvivl om, at fuld åbenhed omkring sygdommen og behandlingsforløbet har været den helt rigtige beslutning. Den har bidraget til, at de er blevet mødt med støtte og forståelse. Familien er overvældet over den store omsorg, som Valdemars klassekammerater og deres, forældre, lærere og skolen har vist dem.

Et stærkt fællesskab
Det var forældrene i klassen, som straks iværksatte en madordning, da alting så sortest ud. Og det er Valdemars klassekammerater, som henter ham for at køre til badminton og afleverer ham igen efter træning. De sender Valdemar en sms om morgenen, hvis han skal huske noget, og de besøger ham på hospitalet.

Skolen tilbyder eneundervisning, når Valdemar har brug for det, og klasselæreren sørger for at holde Valdemar og familien tæt på klassen og livet i skolen med sms’er, opringninger og opdaterede ugesedler. På alle måder oplever familien, at Valdemar – og de – er tænkt ind som en del af fællesskabet.

Skolen er et fristed
Valdemar er nu næsten halvvejs gennem behandlingsforløbet på 2 1/2 år med mange og krævende kemobehandlinger, men opbakningen giver ham modet til at holde ud; båndet til vennerne er kun blevet stærkere gennem det seneste år. Skolen er blevet et fristed for Valdemar, når behandlingerne har været hårde og langtrukne: “Når jeg lige får det bedre, så kan jeg komme i skole igen,” ynder han at sige.

I klassen glæder de sig til at gå Stafet for Livet sammen med Valdemar, hans familie og venner. Indtil da bruger de timerne i billedkunst på at tegne poser til den stemningsfulde lysceremoni, der som en del af stafetten afholdes lørdag aften ved Smørum Kulturhus. Og så vil de selvfølgelig også lave et flot banner til Team Løvehjertes telt.

Mere information om Stafet for Livet og tilmelding på www.stafetforlivet.dk/stafet/egedal

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…