Kampen store spiller ØFC's Chris Lorentzen - desværre uden scoring mod Bagsværd BK. Foto: clausbirch.dk

Nederlag trods overlegent Ølstykke-spil

ØFC cheftræner Kim Schrøder Hansen beretter om weekendens opgør mod Bagsværd BK:

Efter i sidste uge at have skuffet fælt spillemæssigt, skulle kampen i Bagsværd bruges til at ramme niveauet igen. Lad det være sagt med det samme, det lykkedes til fulde. ØFC spillede den bedste kamp i min tid som træner i klubben. Hvorfor vandt vi så ikke? Ja det må guderne vide. Aldrig har jeg være med til så stor en magtdemonstration og overlegenhed på alle parametre og så stå som taber. Det er beviset på, at der er ikke noget, der hedder retfærdighed i fodbold.

Ugens træning og optakten til kampen har drejet sig om en ting, at vi skulle spille kampen på vores præmisser og ikke modstanderens.

Fra første fløjt tog ØFC styringen af kampen og spillede med omtanke og hurtige beslutninger bolden rundt. Bagsværd havde rigeligt at se til med bare at forsvare deres eget mål. Bolden blev flyttet fra side til side, den blev spillet i dybden og lagt bagud for igen at ligge pres på Bagsværds mål.

Det var en kæmpe fornøjelse som træner, at se sit hold spille med så stor variation og konstant bruge de ting, vi træner i hverdagen. Efter de første 16 min. havde ØFC haft de første 3 100% chancer, men afslutningsproduktet manglede de sidste 5%, og bolden strøg lige forbi eller lige over mål, eller også manglede den sidste cm i af nå frem til bolden.

Chris Lorentzen var en evig uro foran Bagsværds mål og burde have scoret 3-4 gange alene i første halvleg. Den manglende skarphed lod ØFC sig ikke gå på af, de fortsatte ufortrødent med godt pres og en god kompakt organisation, når de ikke havde bolden, og hurtigt fremadrettet spi,l når de havde bolden. Men ind ville bolden bare ikke.

Ud af den blå luft kommer der en fejlafleveringer fra ØFC, som Bagsværd opsnapper og løber ned og score til 1-0 stik imod spil og chancer og fuldstændig ufortjent.

I minuttet efter tildeler kampens dommer en advarsel til Frederik Arentsen og 3 min. efter tildeler dommeren en advarsel til Magnus Pedersen.

Der var 6 min til pause, og det drejede sig nu kun om at komme godt igennem perioden i undertal. 3 min. før pausen, bryder Bagsværd igennem i venstre side, og kampens store spiller til det tidspunkt, Chris Lorentzen, begår en forseelse som dommeren takser til straffespark.

2-0 til Bagsværd i pausen. Slet ikke et resultat af den halvleg der var spillet, men faktum var at ØFC ikke havde udnyttet overtal af spil og chancer, og ikke havde haft held med at score i den lange periode, hvor de sad solidt på spillet. Havde stillingen været 2-5 ved pausen, havde ingen kunne sige, det var ufortjent.

I pausen blev planen pudset af, og der var ikke tvivl om, hvad og hvordan de sidste 45 minutter skulle spilles og bruges til. ØFC skulle, når de blev fuldtallige igen, sætte sig på kampen og fortsætte presset og den hurtige boldomgang. 2 halvleg var få minutter gammel, da ØFC igen var en trussel foran Bagsværd målet, men som i første halvleg, få cm forbi.

Situationer fra 2 halvleg:
Pioner slår en god boldt ind foran mål. Nordby får hoved på en meter fra mål, men bolden går lige forbi.
Kronby kommer først på en bold i luften. Bolden går forbi målmanden, men rammer overlæggeren.

ENDELIG kommer bolden i mål, men kampens dommer dømmer et eller andet, så målet bliver underkendt.
Kronby afslutter et flot opspil, men bolden rammer denne gang stolpen.

Chris afslutter et gennemspillet angreb. Bolden går forbi målmanden OG rammer stolpen.
Kronby opsnapper en bold i feltet og afslutter. Bolden er på vej i mål, men rammer Andreas på benet og går lige forbi.

Jeg har efter denne kamp, helt vildt ondt af spillerne. De gør alt det, vi har haft fokus på, de gør det på en måde, så der var klasseforskel på de 2 hold. Men Bagsværd målet var som forhekset, uanset hvad der blev disket op med, ville bolden bare ikke ind.

Planen lykkes, vi skulle rejse os efter en sløjt spillet kamp mod Slangerup. Det gjorde holdet, og vi gjorde det bedre end forventet, vi formåede bare ikke at score.

Et retvisende resultat at kampen havde været 2-10. Bagsværds træner sagde helt korrekt efter kampen, det var ikke retfærdigt, det var ikke fortjent, men vi kan jo ikke gøre for I ikke scorer alle de mål, I havde fortjent.

I kampen blev der igen spillet med ungdomsspillere fra egne ØFC-rækker. Magnus Pedersen og Sylvester Kornum fik tidligere deres senior-debut. I kampen mod Bagsværd, var det Christoffer Bosholdt, der fik sin senior-debut.