Nu bliver grøftekanterne slået – for biodiversiteten

Nu bliver grøftekanterne slået – for biodiversiteten

Fra 1. til 15. maj vil man kunne se maskiner slå grøftekanterne i Egedal Kommune. Og det er der faktisk en god grund til. For en tidlig slåning af grøftekanterne fremmer biodiversiteten. Og det er bedre for biodiversiteten end helt at lade være.

I projekt Vild Med Egedal arbejder vi i Egedal på at fremme biodiversiteten på mange områder, og det kan virke mærkeligt, at grøftekanterne nu skal klippes. Det er der dog en god grund til.

Når grøftekanternes bliver slået tidligt, bliver der plads til urter og blomster, der ellers ville blive kvalt af græs og brændenælder, der lægger hurtigst fra start om foråret

Græsslåningen er i år rykket 3 uger frem: Med en tidlig slåning sættes græs og brændenældernes hastige forårsvækst i stå længe nok til at andre plantearter har en chance for at få lys og luft nok til et liv i grøftekanten.

På den måde vil der komme flere forskellige planter, der vil blomstre på flere forskellige tidspunkter og dermed vil der komme flere forskellige levesteder til flere slags insekter.

Du kan læse mere på Egedal Kommunes hjemmeside: https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2021/april/graesslaaning-i-groeftekanter-fremmer-biodiversiteten/

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden