Nu bliver grøftekanterne slået – for biodiversiteten

Nu bliver grøftekanterne slået – for biodiversiteten

Fra 1. til 15. maj vil man kunne se maskiner slå grøftekanterne i Egedal Kommune. Og det er der faktisk en god grund til. For en tidlig slåning af grøftekanterne fremmer biodiversiteten. Og det er bedre for biodiversiteten end helt at lade være.

I projekt Vild Med Egedal arbejder vi i Egedal på at fremme biodiversiteten på mange områder, og det kan virke mærkeligt, at grøftekanterne nu skal klippes. Det er der dog en god grund til.

Når grøftekanternes bliver slået tidligt, bliver der plads til urter og blomster, der ellers ville blive kvalt af græs og brændenælder, der lægger hurtigst fra start om foråret

Græsslåningen er i år rykket 3 uger frem: Med en tidlig slåning sættes græs og brændenældernes hastige forårsvækst i stå længe nok til at andre plantearter har en chance for at få lys og luft nok til et liv i grøftekanten.

På den måde vil der komme flere forskellige planter, der vil blomstre på flere forskellige tidspunkter og dermed vil der komme flere forskellige levesteder til flere slags insekter.

Du kan læse mere på Egedal Kommunes hjemmeside: https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2021/april/graesslaaning-i-groeftekanter-fremmer-biodiversiteten/

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…