Nu er første flygtninge-boliger snart klar

Nu er første flygtninge-boliger snart klar

Lige efter påske står de første pavilloner til Eyad og ni andre flygtninge klar ved Barnekær i Stenløse Syd. Flere pavilloner er på vej til Ølstykke og Stenløse, men der er behov for endnu flere boligløsninger til et stigende antal flygtninge
36-årige Eyad fra Syrien glæder sig til at flytte ud i de nye pavilloner, som Egedal Kommune er ved at etablere ved Barnekær Gården i Stenløse Syd.
Håndværkerne er i øjeblikket ved at gøre dem klar til indflytning efter påske, hvor de vil stå klar til de 10 nye borgere, der kan se frem til 203 kvadratmeter med lyse værelser og nye møbler, bad, køkken, tv og trådløst netværk.
Eyad og flere andre flygtninge har den seneste måned boet på Zleep Hotel i Ballerup, hvor der ikke er meget plads og privatliv, så boligerne ved Barnekær bliver en klar forbedring, mener han.
– Jeg er meget overrasket. Jeg havde forestillet mig sådan nogle skurvogne fra vores hjemland, men det her ligner jo mere lejligheder, siger Eyad, da han ser boligerne for første gang.
Han flygtede fra Syrien i oktober 2012 med sin kone og tre små drenge – først til Egypten, senere til Tyrkiet, hvor familien stadig bor.
– Jeg flygtede, fordi jeg blev indkaldt til militæret. Jeg kan ikke forstå, at jeg skal slå mit eget folk ihjel. Det ville jeg ikke, siger Eyad og ser sig omkring i Barnekær-pavillonen:
– Det bliver dejligt at bo et rigtig sted, hvor vi kan være mere os selv og lave varm mad til hinanden, siger Eyad.
Den endelige indflytningsdato for pavillonerne ved Barnekær er ikke på plads endnu, men det bliver formodentlig i ugen efter påske, når de sidste forberedelser er på plads.
Flere flygtninge og boliger på vej
Egedal Kommune planlægger i den nærmeste fremtid, at etablere flere pavilloner med plads til i alt 40 flygtninge på Stengårds Plads i Ølstykke og Degnebakken i Stenløse.
Alle pavilloner har fået byggetilladelser, og opgaverne sendes i udbud i henhold til Tilbudsloven, hvor der bliver afholdt licitation på hvert projekt.
De nye pavilloner i Ølstykke og Stenløse ventes at stå klar til indflytning i maj og juni, men boligerne har ikke kapacitet til kunne dække behovet i 2015, hvor Egedal Kommune forventer at skulle modtage 134 flygtninge.
– Vi må se i øjnene, at vi med 15 nye flygtninge om måneden og en ny årskvote på 134 flygtninge ikke har tilstrækkelig kapacitet i de nye pavilloner. Derfor afdækker vi i øjeblikket alle tænkelige muligheder i vores eksisterende bygninger, men borgerne vil også kunne bidrage, hvis de har mulighed for at leje værelser eller gæstehytter ud, siger centerchef for Borgerservice, Kjeld Ebdrup.
Egedal Byråd vedtog den 25. marts at ansætte fire nye medarbejdere til at forstærke integrationsindsatsen. Egedal Kommune har omkring 500 flygtninge og deres familier boende.
Den samlede pris for etablering, leje og drift af pavillonerne beløber sig til 10 millioner kroner over tre år, hvoraf en del af udgifterne bliver refunderet af staten.
Kilde: Egedal Kommunes hjemmeside
www.egedalkommune.dk

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…