Byudvikler inviterer borgerne med til udviklingen af Ølstykke Stationsby

Byudvikler inviterer borgerne med til udviklingen af Ølstykke Stationsby

Støt op om udviklingen og fremtiden i din bydel – Ølstykke Stationsby. På uformelle møder i Ølstykke Bibliotek kan dine ideer blive luftet og de bedste kan blive til virkelighed. Sådan lyder opfordringen fra Egedal Kommunes byplanlægger Amalie Dombernowsky.

Hvordan ønsker borgerne egentlig, at deres by skal se ud i fremtiden? Det har Byrådet besluttet sig for at finde ud af. Derfor sender de byplanlægger og arkitekt Amalie Dombernowsky til byen. Seks torsdage i november og december kan du møde hende på Ølstykke Bibliotek. Her sidder hun klar til at høre dine ideer og visioner for stationsområdet.

Det åbne byudviklingsrum holder åbningsfest torsdag den 14. november kl. 16-18 på Ølstykke Bibliotek.

Borgerne skal med i processen

Der skal laves en Helhedsplan for Ølstykke Stationsby, men hvordan ønsker borgerne egentlig, at deres by skal se ud i fremtiden? Det har Byrådet besluttet sig for at finde ud af. Derfor sender de byplanlægger og arkitekt Amalie Dombernowsky til byen. Seks torsdage i november og december kan du møde hende på Ølstykke Bibliotek. Her sidder hun klar til at høre dine ideer og visioner for stationsområdet.

Identitet, fællesskab, kultur & tilgængelighed

Møderne har bl.a. fokus på identitet, fællesskab, kultur og tilgængelighed. For Helhedsplanen skal se på den samlede udvikling og dermed også den samlede fortælling for Ølstykke Stationsby.
– Vi spørger borgerne, for de ved bedst. Når de besøger os i Ølstykke Bibliotek kan vi udvikle ideer sammen. De bedste tager vi med tilbage, og i foråret vil de blive omsat til virkelighed for en stund. Vi skal nemlig prøve ideerne af, inden vi giver os i kast med større investeringer, fortæller Amalie, der også afholder møder med Banedanmark, Movia og relevante grundejere.

Viser det sig for eksempel, at borgerne mangler mødesteder, at de mener byen skal være grønnere eller der skal ses på trafikken, kan der til foråret etableres midlertidige bænke, plantekasser eller trafikgener. Og virker tiltagene efter hensigten vil det komme med som fremtidige tiltag i Helhedsplanen.

Kom med til åbningsfest
Arbejdet med Helhedsplanen skydes i gang med en reception den 14. november kl. 16-18 på Ølstykke Bibliotek.
– Jeg glæder mig meget til, at vi flytter planlægningen ud af rådhuset til der, hvor de borgere, det berører faktisk er. Det er vigtigt, at vi ideudvikler sammen og ikke mindst, at vi får prøvet tingene af i praksis, fortæller Ib Sørensen, formand for Planudvalget.
En Helhedsplan er en samlet vision og skal pege på hvilke fremtidige initiativer, der kan være med til at vende udviklingen og skabe mere liv og aktivitet i byen. Helhedsplanen forventes endeligt vedtaget i sommeren 2020.
Byudviklingsrummet er åben hver torsdag fra den 14. november til 19. december fra kl. 16-18.

Ønsker du at blive orienteret om kommende møder om Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby kan du tilmelde dig Egedal Kommunes nyhedsbrev ved at sende en mail til Amalie på Amalie.Dombernowsky@egekom.dk.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…