Nu slås der hul på renoveringen af Stenløse Kulturhus

Nu slås der hul på renoveringen af Stenløse Kulturhus

Egedal Byråd har afsat 6 millioner kroner til at gøre kulturhuset og biblioteket mere lyst, indbydende og brugbart for flere.

Den 28. oktober slår borgmester Karsten Søndergaard og kultur- og erhvervsudvalgsformand Charlotte Haagendrup hul på den første mur. Herefter rykker de rigtige håndværkere for alvor ind.

Et aktivt og alsidigt hus

Kulturhuset skal åbnes mere op mod Egedal Centret og byde folk indenfor. Et stort glas-indgangsparti vil skabe lys og gennemsigtighed, så kulturhuset opleves mere trygt at færdes i. Indvendige glasdøre vil også fremme trygheden og nemmere invitere folk ind og deltage i de mange aktiviteter der foregår i huset:

Egedal Musik- og kulturskole har hver uge 250 elever mellem 0-25 år, der øver sig i at synge, spille violin og på olietønder i husets lokaler. Huset rummer også kunstforeninger, gamerrum, Historiens Hus, Lokalhistorisk Arkiv og slægtsforskning. UngEgedal har også aktiviteter – fra drama, dans og sangskrivning til projektværksted og samtalegrupper. Og så er der naturligvis Biblioteket.

Samskabelse

Stenløse Kulturhus er borgernes hus, og renoveringen skal gøre huset mere anvendeligt for flere. Både for dem der via en forening bruger huset, men også for borgerne i lokalområdet, der har brug for et sted at forsamles eller vil arrangere en koncert. Der er også prioriteret penge til at ansætte kulturhuskoordinator Ander Greis, som arbejdet på at samskabe aktiviteter med alle husets brugere.

I foråret havde Egedal Kommune inviteret brugere sammen med arkitektfirmaet Mangor & Nagel til at kigge på, hvilke funktioner huset skal indeholde og hvordan, man gør huset mere levende.

Renoveringen af Stenløse Kulturhus igangsættes senere end oprindeligt planlagt fordi kulturhuset har fungeret som corona-testcenter. Men nu kan første del af renoveringen gå i gang. I 2022 starter næste fase, hvor der er fokus på børnebiblioteket, der skal gentænkes og renoveres.

Kom og se planerne for renoveringen.
Fejring af renoveringen sker 28. oktober kl. kl 16.30-17.30 i Stenløse Kulturhus.

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…