Ny hal på vej i Ølstykke: Finansiering er på plads

Ny hal på vej i Ølstykke: Finansiering er på plads

Egedal Byråd har med budgetaftale 2019-2022 igangsat planerne om en ny idrætshal i Ølstykke. Nu er der fundet finansiering til byggeriet, og projektet sendes i udbud i juni. Herefter skal der udarbejdes en ny tidsvarende lokalplan for området. Den nye hal forventes at stå færdig i slutningen af 2022.

Egedal byråd har frigivet det planlagte anlægsbeløb til en ny hal i Ølstykke og nu sendes projektet i udbud. Når vinderudbuddet er valgt, skal der udarbejdes en ny lokalplan for området, så projektet kan realiseres på det udpegede areal ved siden af den eksisterende hal i Ølstykke.

Private donorer medfinansierer projektet

Private donorer betaler en stor del af udgifterne til den nye hal, som en privat gave til kommunen på 10 mio. kr. Derudover var forudsætningerne for finansieringen af den nye hal, at Egedal Kommune kunne finansiere den resterende del af byggeriet via indtægter fra salg af jord.

– Det er glædeligt, at vi i kommunen har fået indtægter ind på salg af jord, og nu kan igangsætte et byggeri af en ny hal i Ølstykke. Den private gave fra borgere i Egedal er desuden helt afgørende for, at vi kan finansiere en ny hal. Jeg er stolt over, at vi i Egedal har borgere, der har lyst til at investere i vores kommune. Der har længe været udtrykt ønske om at udbygge halkapaciteten i Ølstykke, hvor særligt vores idrætsforeninger oplever et stort pres på faciliteter i eftermiddags- og aftentimerne, og nu kan vi alle glæde os til den nye hal, siger Charlotte Haagendrup formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

Egedal Kommune har indgået en samarbejdsaftale med donorerne omkring finansiering og etablering af hallen. Hovedpointerne i aftalen er, at donorerne overfører 10 mio. kr. i finansiering til Egedal Kommune. Kommunen er herefter bygherre på projektet og ejer af hallen. Der oprettes en styregruppe og et byggeudvalg, hvor også donorerne deltager, som skal godkende den endelige udformning og indretning af hallen.

Hallen indgår i kommunens lokalefordeling

Hallen kommer til at indgå i de samlede idrætsfaciliteter i Ølstykkeområdet. Hallen tænkes fortrinsvist at skulle bruges til håndboldaktiviteter og andre idrætsaktiviteter.. Hallen indgår således i den samlede lokalefordeling for de lokale foreninger, og Egedal Kommune står for driften af hallen. Den nye hal kommer til at få faciliteter til håndbold, fodbold, volleyball og softball. Derudover tænkes der i, hvordan området udenfor den nye hal kan gøres attraktiv for både hallens brugere og for øvrige brugere af hele idrætshalområdet i Ølstykke.

– Det har været vigtigt for os, at hallen bidrager positivt til det samlede udbud af kultur- og fritidsfaciliteter i Egedal Kommune. Derfor er det også vigtigt med borger-, skole- og foreningsinddragelse, siger Charlotte Haagendrup.

Der bliver i 2020 udarbejdet en analyse for samtlige kultur- og fritidsfaciliteter i Egedal Kommune, som også er forbundet med en større brugerinvolveringsproces. Anbefalinger fra analysen vil – inden for den økonomiske ramme – i videst mulig omfang forsøgt indarbejdet i den nye funktionsbeskrivelse for hallen. Endelig vil der blive etableret en lokal følgegruppe til anlægsprojektet, hvor lokale foreninger og lokale skoler kan inddrages.

Lokalplanen for Ølstykke Idrætsanlæg er fra 1978, og den skal opdateres, for at blive tidssvarende og rummelig i forhold til nutidens ønsker for indretning og byggeri af kultur- og idrætsfaciliteter. Arbejdet med lokalplanen løber fra august 2020 til august 2021 og den nye lokalplan for området vil blive sendt i høring.

– Når vi laver ny lokalplan for den nye hal, kigger vi på hele området, og moderniserer lokalplanen. Lokalplanen skal give mulighed for fremtidige aktiviteter derude, fx udendørs aktiviteter til fitness og fællesskaber, siger Ib Sørensen, formand for planudvalget i Egedal Kommune.

Illustration: Den nye hal i Ølstykke bygges op ad den eksisterende hal. Visualisering udarbejdet for Egedal Kommune af Jens-Peter Madsen ApS Rådgivende Ingeniører.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…