Nye naturambassadører klar til at udbrede viden om biodiversitet

Nye naturambassadører klar til at udbrede viden om biodiversitet

18 Egedal-borgere har nu gennemført Egedal Kommunes uddannelse til Naturambassadør. Med et diplom i ryggen er de klar til at udbrede viden om, hvordan man skaber mere biodiversitet.

Hvordan kan man med få midler skabe bedre vilkår for dyr og insekter? Og hvordan får man flere med til at skabe mere vild natur i Egedal Kommune?

På 3 kursusgange har ambassadørerne både haft fingrene i mulden og blevet indført i biologiens verden, hjemmehørende arter og hvordan man kan udvikle et areal med henblik på at forbedre biodiversiteten. Uddannelsen havde bl.a. som mål at gøre ambassadøren i stand til at udpege og formidle naturpotentialer i forskellige områder; fra den lille have til grundejerforeningens fællesareal.

Stort og småt kan blive mere vildt

Og det var netop en god blanding af private haveejere og repræsentanter fra grundejerforeninger, der havde meldt sig til kurset.

Torben Jensen er Naturambassadør og formand for en grundejerforening:
– Jeg håber, at jeg kan skubbe os i en mere vild retning. Vi har nogen store flade grønne områder, som godt kunne trænge til at blive vildere. Den store opgave bliver så at finde opbakning til det. Jeg vil starte med de lavthængende frugter, som alle kan se meningen med og så langsomt nudge medlemmerne i en mere vild retning. På kurset fik jeg selvfølgelig ny viden og så var det inspirerende at være sammen med ildsjæle, vel at mærke ildsjæle som ikke belærer men deler viden og indbyder til dialog og udveksling af ideer. Og så var den begejstring og engagement, som instruktørerne udviste helt fantastisk, fortæller Torben Jensen efter kurset.

Naturambassadørerne står ikke alene

På kurset blev deltagerne også introduceret til, hvordan man kan engagere f.eks. naboer og arbejdsgivere til at være med til lokale initiativer. Og så forpligtede man sig til at ville formidle, inspirere og motivere til lokale biodiversitetsinitiativer.
– Vi skal have den vilde natur til at brede sig som ringe i vandet. Vi skal inspirere hinanden og nu har vi 18 engagerede mennesker, der kan vise deres lokalområder, at det vilde både kan være flot, sjovt og godt for naturen. Naturambassadørerne skal ikke stå alene. I Egedal Kommune fortsætter vi vores indsats Vild Med Egedal. Projekterne går nu i vinterdvale, men når foråret springer ud, springer vi med, siger Bo Vesth, formand for Teknik- og Miljøudvalget, der uddelte diplomer til Naturambassadørerne.

Vil du i kontakt med en naturambassadør?

En Naturambassadør kan hjælpe med at udpege og formidle naturpotentialer på dit område og samtidig komme med forslag til, hvad du kan gøre i dit område.

Der er også en Naturambassadør i nærheden af dig. Vil du have kontakt til en Naturambassadør, kan du skrive en mail til vme@egekom.dk, hvori du skriver hvor du bor og også beskriver det pågældende område, hvor du gerne vil arbejde med biodiversitet. Så bliver du matchet med din lokale Naturambassadør.

(Pressemeddelelse fra Egedal Kommune)

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…