Nye tal i ejendomsmæglernes salgsopstillinger efter Nytår

Nye tal i ejendomsmæglernes salgsopstillinger efter Nytår

Fra 1. januar 2015 ser tallene i ejendomsmæglernes annoncer og salgsopstillinger m.m. anderledes ud end i dag.
Der er dukket et nyt begreb op – månedlig ejerudgift – som er et af resultaterne af den nye lov om formidling af fast ejendom, der træder i kraft ved årsskiftet. Grundessensen i den nye lov er, at finansieringsudgifterne og boligens øvrige udgifter skal holdes adskilt, og ligeledes at ejendomsmæglerne ikke må rådgive køberne om finansieringen af boliger de har til salg.
Fortsat overblik over brutto- nettoudgifter
Den månedlige ejerudgift viser, hvad det koster at eje boligen på månedsbasis. Den omfatter bl.a. ejendomsværdiskat, grundskyld, ejendomsforsikring, renovation, skorstensfejning og fællesudgifter til ejer- eller grundejerforening m.m. Hidtil har disse beløb været indeholdt i den månedlige brutto- og nettoydelse på ejendommen, sammen med finansieringsudgifterne. Med den nye lov er disse oplysninger blevet adskilt, da ejendomsmæglerne ikke længere må rådgive om eller formidle finansiering. Der vil i salgsopstillinger og markedsføring dog stadig fremgå brutto- og nettoydelser, men disse er altså uden ejerudgifterne, og er kun en standardfinansiering, der kan give et overordnet overblik over finansieringsudgifterne. Vil boligkøberne have et dybere overblik over finansieringsmulighederne, er de henvist til rådgivning fra deres bank eller realkreditinstitut.
”Det giver køberne et langt bedre overblik ved køb af boligen” – udtaler ejendomsmægler Henning Forland fra Estate Egedal – ”Og vil man sammenligne de nuværende/gamle brutto- og nettoydelser med de nye tal, er det meget enkelt, man skal blot lægge f.eks. bruttoydelsen på lånene sammen med den månedlige ejerudgift, så har man retningspilen for de samlede månedlige udgifter”.
Gode muligheder for at få sammensat den optimale finansiering
Ejendomsmægler Henning Forland siger desuden – ”Vi mener det gør overblikket for køberne langt nemmere, og salgsopstillingerne bliver væsentligt nemmere at overskue, hvilket bl.a. også har betydet, at vores salgsopstillinger har fået Forbrugerrådet Tænk’s blå stempel. Desuden kan vi henvise køberne til vores samarbejdspartnere Nykredit og en lang række pengeinstitutter, der formidler Totalkreditlån, så køberne får optimale muligheder for helt individuelt at få sammensat en finansiering, der dækker deres behov”.

Energiudgifterne baseret på energimærket
Hidtil har energiudgifterne på de enkelt ejendomme været baseret på sælgers opgivelser om forbrug af el og varme m.m. Men da det er helt individuelt, afhængig af antal beboere i husstanden og ønskerne om høj eller lav temperatur i stuen m.m., vil det i salgsopstillingerne fremover være baseret på standardtal med baggrund i energimærket, som er obligatorisk på alle helårsboliger. Efter ejendomsmægler Henning Forlands udsagn vil det ligeledes være medvirkende til at køberne kan sammenligne energiudgifterne på forskellige boliger langt bedre, når man er på jagt efter den nye bolig.
Køberrådgivning
Loven siger helt entydigt, at ejendomsmægleren udelukkende er sælgeres repræsentant, og derfor ikke må rådgive køberne eller varetage købers interesser i den samme handel. Men det betyder ikke at ejendomsmægleren ikke må arbejde som køberrådgiver, der må blot ikke være sammenfaldende interesser. Ejendomsmægleren må med andre ord godt repræsentere en køber, der har ønske om et køb af en ejendom hos en anden mægler.
Yderligere oplysninger:
Ejendomsmægler Henning Forland
Estate Egedal
Telefon 47 17 66 66
hfo@estate.dk

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…