Nye tavler fortæller om natur- og historiske seværdigheder rundt omkring i Egedal

Nye tavler fortæller om natur- og historiske seværdigheder rundt omkring i Egedal

Egedal Kommune inviterer til markering af opstilling af natur- og historiske skilte torsdag d. 22. oktober 2015 kl. 16 ved Forten v. Bygaden/Østergade i Ganløse på det grønne område. 
Her vil formand for Teknik- og Miljøudvalget Peter Hansen og formand for Kultur- og Erhvervsudvalget Jens Jørgen Nygaard afsløre de nye skilte, og der vil være en guidet tur til naturplejeområdet ved Ravnholmvej (varighed ca. 15 min.).
Center for Teknik og Miljø samt Center for Plan, Kultur og Erhverv ønsker at markere et fælles projekt, hvor der nu opstilles oplysningstavler om historiske seværdigheder og naturpleje.
Egedal Kommune er karakteriseret ved sin mangfoldige og rige natur med mange fortidsminder og historisk vigtige steder. Egedal Kommune har fokus på at sikre adgang til natur- og kulturoplevelser. Dette nye tiltag med skiltning indgår i dette arbejde for at tilgængeliggøre og formidle de mange spændende natur og kulturelle oplevelser i kommunen. På cykel eller til fods, ad de mange gode stisystemer, kan man opleve fortællingen om Egedals historie og natur på de nye skilte.
De historiske skilte er blevet til på en bevilling fra Kultur- og Erhvervsudvalget: en gruppe frivillige fra de historiske foreninger: Inga Nielsen, Steffen Erichsen, Ole Bjørn Andersen og Arne Würtzen har i samarbejde med Egedal Arkiver og Museum udarbejdet teksten til skiltene, sammen med lokale forfattere. Egedal Kommune har stået for den grafiske udformning af skiltenes layout. Der er fremstillet i alt 17 skilte, der dækker hele kommunen, og bredt dækker oldtid, middelalder og nyere tid. På tavlerne findes også en kode, hvor man på sin telefon kan finde yderligere oplysninger og uddybende viden fra Egedal Leksikon, det lokale historiske leksikon på nettet. Det er håbet, at man på sine ture rundt i Egedal, kan blive lidt klogere på historien og de spændende fund ved at læse de nye skilte.
Naturskiltene fokuserer på Egedal Kommunes mange tiltag indenfor naturpleje og orienterer om spændende og enestående naturtyper – skiltene er under udarbejdelse, og vil løbende blive opstillet.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…