Nyt lokalt klubtilbud til voksne med funktionsnedsættelser

Nyt lokalt klubtilbud til voksne med funktionsnedsættelser

Til september slår Egedal Kommune dørene op for et nyt klubtilbud for borgere med psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser. Et sted med plads til hygge, sjov og et aktivt fællesskab. 

Hvor går man hen i sin fritid, når man gerne vil være sammen med andre mennesker, men har svært ved det sociale? Og hvor møder man andre, der har det som en selv, når man er fysisk eller psykisk udfordret?

Behovet for et socialt værested, på brugernes egne præmisser, har været stort. Som en del af byrådets politiske prioriteringer i forbindelse med budget 2018-21, kan klubben nu realiseres og åbne allerede september dette år.

Klubben vil få base på Tofteparken i Ølstykke.

– Vi ønsker at skabe et sted, hvor borgere med psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser kan mødes og være en del af et større fællesskab. Hvad der præcis skal ske, skal de selv være med til at bestemme, men vi vil skabe muligheder for oplevelser, udfordringer og fællesskab. Det kan bla. være igennem leg og bevægelse. Mange mennesker, også de med udfordringer, har nemmere ved at snakke sammen, hvis man laver noget sammen. Vi kan alle noget forskelligt lige fra boldspil, dans eller gå ture i nærområdet. Men det vigtigste er det, at være sammen om noget der er sjovt, fortæller Johnny Pedersen, der er teamleder for det nye klubtilbud.

Borgerne til det nye klub-tilbud skal være selvhjulpne, eller have en støtteperson med i klubben.
– Klubben skal være et fristed, hvor personalet ikke har fokus på pleje men skaber sociale rammer for brugerne. Mange autister vil eksempelvis gerne være sociale, men har brug for en ramme, hvor man er sammen om noget. Andre har brug for et mødested, hvor man kan spise noget mad sammen for at afhjælpe ensomhed, fortæller Pia Hjørtoft, der er afdelingsleder på Tofteparken.

En dag om ugen

Klubben vil holde åbent en dag om ugen.

– Alle har brug for et sted, hvor man kan være sammen og samtidig være sig selv. Det er væsentligt, at ikke alle vore tilbud har et udviklingssigte, men at man bare er sammen for at være sammen. Det hører med til et helt liv, og det vil vi gerne støtte op om. Vi er glade for, at vi nu igen kan tilbyde et klubtilbud til denne målgruppe af borgere, fortæller Vicky Holst Rasmussen, formand for Social- og Sundhedsudvalget og referer hermed til det tidligere klubtilbud, kaldet Zig Zag, der også lå på Tofteparken.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…