Nyt lokalt uddannelsestilbud til unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse.

Nu er der godt nyt til unge i Egedal med Autisme Spektrum Forstyrrelse. Det er slut med at være nødsaget til at skulle rejse udenfor kommunegrænsen for at tage en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU).

Efter sommerferien åbner Ung Egedal dørene op til en skræddersyet treårig uddannelse. Et tilbud der giver de unge ro og hjælp til at udvikle sig i deres lokale omgivelser. Tilbuddet vil have lokalitet på Hindbærvangen i Smørum. 

Nærhed og lokalmiljø
Unge med ASF har ligesom deres jævnaldrende masser af styrker og kompetencer. Men disse unge har behov for trygge rammer og en særlig indsats og hjælp til at udnytte deres potentialer, så den enkelte kan folde sig ud.

Ung Egedal har stor erfaring i at samarbejde med unge med ASF. Her tror man på, at trivsel, medbestemmelse og engagerede voksne i samspil med en struktureret og rolig hverdag er vejen frem. De unge vil gradvist også komme til at bruge lokalområdet aktivt til sociale oplevelser og individuel træning. Der vil blandt andet være udflugter og virksomhedspraktik, og de unge vil komme til at øve sig i at færdes på egen hånd og bruge offentlige transportmidler.

Ung Egedal håber, at det lokale tilbud også vil styrke de unge menneskers sociale relationer og føre til nye bekendtskaber, som de både kan have glæde af under og efter deres år på Hindbærvangen.

Læs hele pressemeddelelsen på Egedal Kommunes hjemmeside:
http://www.egedalkommune.dk/nyheder/2018/maj/stu-i-ung-egedal

Du kan læse Ung Egedals beskrivelse af STU-tilbuddet her:
https://ungegedal.dk/WebPage.aspx?guid=3b0617776f424a61aea89a80865eac73