Nyt tiltag: Nye Egedal-borgere bydes velkommen med guidet bustur og velkomstpakke

Nyt tiltag: Nye Egedal-borgere bydes velkommen med guidet bustur og velkomstpakke

Et nyt tiltag for tilflyttere til kommunen med bl.a. velkomstbrev, -pakke og bustur, har set lyset. Det nye initiativ skal give tilflytterne et godt grundlag for at knytte sig til deres lokalområde og en mulighed for at blive en del af det unikke fællesskab på tværs af kommunens 17 bysamfund.

Siden årsskiftet er 1003 personer over 18 år flyttet til Egedal Kommune. De nye egedalborgere har nu alle modtaget et velkomstbrev fra borgmesteren i deres e-Boks med tilbud om bl.a. en bustur rundt til seværdigheder i deres nye kommune.

Borgmester Karsten Søndergaard fortæller om baggrunden for det nye initiativ: ”Fællesskabet er noget af det, som vi priser højt her i Egedal, fordi det er med til at skabe tryghed og samhørighed i hverdagen. Vores 17 unikke bysamfund er hver især bundet sammen af et helt specielt fællesskabforudsætning for at blive en del af det fællesskab, er at man bliver budt ordentligt velkommen. Derfor sender jeg nu en gang om måneden velkomstbreve ud til alle de borgere, der er flyttet til kommunen, hvor jeg fortæller lidt om mulighederne for at deltage og byde ind i fællesskabet.”

Den nye velkomstpakke består af en række elementer, der i sidste ende skal være med til at give de nye egedalborgere et solidt grundlag for en god tilknytning til lokalområdet og en oplevelse af at flytte til kommunen med verdens bedste hverdag. Tilflyttere til kommunen vil fremover blive modtaget med den lille velkomstpakke, som bl.a. indeholder en malebog over lokale attraktioner, en særlig Egedal-frøblanding til at plante i sit nye hjem og tilbud om at deltage på en bustur rundt til seværdigheder i kommunen, samme måned, som de flytter til kommunen.

Guidet bustur rundt i din nye kommune

Hvert halve år har nye egedalborgere mulighed for at deltage i en bustur rundt til en række af egedalborgernes yndlingssteder. Det giver en god fornemmelse af kommunen og mulighed for at mødes med andre, der også er flyttet til kommunen for nylig og blive en del af fællesskabet.
Grundet Corona kan busturen ikke gennemføres lige nu, men borgere, der er flyttet til kommunen siden 1. januar 2020 vil blive kontaktet, når det er muligt at tage af sted på forsvarlig vis.

Hent en velkomstpakke på biblioteket

Nye egedalborgere kan hente en lille velkomstpakke på det lokale bibliotek (en pr. husstand), der bl.a. indeholder en malebog over lokale seværdigheder og oplevelser samt en frøblanding (Egedal-blandingen) til at plante ud i haven eller altankassen (kommer til efteråret).

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden