Arkivfoto af Heidi Viborg Foto: Claus Birch.

ØFC kvinderne tog 3 point mod Brøndby IF

Det var med noget spænding, at ØFC kvindesenior 1 lørdag den 29. september kl. 13:00 tog i mod 3F Ligareserverne fra Brøndby IF hjemme på Scan-Group Ølstykke Stadion. Ugen op til kampen havde været meget turbulent for holdet med ophør af samarbejdet med træneren. På sidelinjen var formand for ØFC Michael Hansen trådt til som midlertidig træner.

Af træner Michael Hansen

ØFC startede de første 25 minutter af kampen meget nervøst og usammenhængende fra ØFC. Organisationen, placeringer og boldomgangen var ikke særlig god, og der blev og lavet mange uprovokerede fejl. Det udnyttede BIF efter 3 minutter, takkede BIF for et boldtab midt på banen og sparkede det ind fra 25 meter over ØFC-vogteren til 0-1. Igen efter 12. minutter udnyttede BIF en uprovokeret fejl og bragte sig foran 0-2.

25 minutter henne i første halvleg, fik ØFC mere fat i spillet, og der blev spillet frem til 2 store chancer hvor den ene minimum SKULLE have været vekslet til mål. Herfra var ØFC med i kampen og begyndte at få overtaget i spillet, som blev mere sammenhængende. Stillingen holdt halvlegen ud, og ØFC måtte gå til pause 0-2 nede. Efter pausen var det et helt andet ØFC, der kom på banen. Organisation fungerede super godt, ØFC blev spilstyrende og spillede sig frem til flere store chancer med bl.a. flere skudforsøg udefra  af Nina Druedahl.  Det lå i luften, at ØFC snart ville score. Holdet blev ved med at tilspille sig flere stor chancer. Efter det 67 minutter kom forløsningen, da Heidi Viborg bolden i mål til reducering 1- 2. Herfra stod der ØFC på alt. Pigerne forsatte med at skabe chancer, og Ika Nimb blev dagens store “Helt” , idet hun scorer 2 super gode og vigtig mål, som gjorde, at ØFC kunne træk os sejrrigt ud af opgøret. BIF formodende ikke at skabe noget i anden halvleg ud over 2-3 skudforsøg udefra.

Stor ros til pigerne for at efter en meget skidt og nervøs start og nede 2- 0 efter 12 minutter at komme tilbage i kampen og tage de 3 point. Ugen har som man nok har kunne fornemme været noget turbulent for alle og ikke mindst pigerne selv. Men nu er de på vej tilbage til tidligere styrke, og jeg er sikker på at holdet nok skal få flere point. Vi kan godt regne med, at vi fremover kommer til at se et hold, hvor der også vil blive spillet noget seværdigt og flot fodboldspil. Viljen og indstillingen det har pigerne når det gælder.

ØFC kvindesenior 1 vs Brøndby IF lørdag den 29. september 2018 kl. 13:00 Scan-Group Ølstykke Stadion: 3-2.