Anfører Christoffer Støvring så gult i kampens sidste minut. Foto: clausbirch.dk

Ølstykke FC mødte VB1968 på udebane

Store Bededag spillede ØFC kamp mod VB1968. Ølstykke FC har sendt os et spændende kampreferat fra kampen.

Det var med noget spænding ØFC Store Bededag kl. 12:00 skulle møde VB1968. Et hårdt fightende hold og så oven i købet med tre forhenværende superligaprofiler på holdet. Navne som Nabil Aslam, Brian Nielsen og Martin Albrechtsen alle tidligere superligaspillere fremgik af VB’s holdkort. Men lad det være sagt med det samme. Der var rent styrkemæssigt intet at frygte. ØFC var med hele kampen igennem både fysisk og teknisk, og var oven i købet VB1968 overlegne i store perioder af kampen.

En jævnbyrdig første halvleg

VB1968 havde i første halvdel af første halvleg nogle gode afslutninger, som Magnus Hoffmann i målet klarede flot. Der var også tilbud til ØFC, som desværre ikke fik nok ud af deres chancer. Som halvlegen skred frem blev ØFC styrende og holdt VB1968 i et fast greb og særligt når cheftræneren fra sidelinjen fordrede genpres, blev VB’s angreb brudt hurtigt. Første halvleg sluttede med det lidt halvkedelige resultat 0-0.

Anden halvleg var der mere bid i fra begge hold. Men stadig med ØFC som kampstyrende. På sidelinjen stod de forholdsvis mange medrejsende ØFC-fans formentlig alle med en fornemmelse af, at mål til 0-1 til ØFC snart måtte komme. Der var mange flotte gennemspillede angreb over fløjene, men fremme ved VB’s felt løb det de fleste gange ud i sandet. Det skal VB’s forsvar selvfølgelig deres andel af æren for. Særligt Mads Nordby havde det vanskeligt med deres bagerste folk, som bl.a. talte tidligere AC Horsens spille Nabil Aslam på vestre back. I kampens sidste kvarter satte ØFC turboen på, og der var meget tydeligt, at vinterens fysiske træning var givet godt ud. I det 41. minut kom målet så endeligt.

I en gang klumpspil foran VB’s mål dukkede tilbagevendte Thomas Amby op og fik skovlet bolden i VB’s mål. Desværre hævede linjedommer Mikail Korkmaz flaget for offside og målet annulleret. ØFC fortsatte presset, og VB en omstilling et par minutter før slutfløjt. ØFC ikke nåede at komme på plads i de bagerste rækker. Hvad der formentlig var et indlæg fra VB’s højre side sejlede ind over alle mand i ØFC-feltet incl. målmand Magnus Hoffmann, der ikke kunne nå bolden, der gik i mål ved bagerst stolpe til 1-0. Sikken en spand koldt vand og absolut ikke fortjent set i forhold til spillet.

I kampens sidste minut måtte anfører Christoffer Støvring indkassere gult kort for benspænd og forlade banen. Støv var kampen igennem en markant profil, der viser tydelig ledelse og iscenesættelse af holdet.

En ellers god kamp fra ØFC’s side af blev tabt. ØFC var i store perioder af kampen VB overlegne både fysisk og i omgang med bolden. Det store problem var desværre, at ØFC ikke fik omsat alt det gode spil til mål.

Det positive er, at ØFC både i spil, fight og fysik i år er blevet væsentlig stærkere. Vi håber på, at fremtiden vil byde på mere ØFC-skarphed for modstanderens mål.