Ølstykke juletradition overlever trods Corona

Ølstykke juletradition overlever trods Corona

Juletiden nærmer sig og med den også udgivelsen af Ølstykke Julemærke.

Julemærkets historie
Ølstykke Julemærke blev udgivet første gang i 1984 hvor støtteforeningen Erik Harefods venner med tegner og grafiker Ole Bjørn Andersen i spidsen udgav det første mærke som forestillede Ølstykke kirke. Ole fortsatte med at tegne et motiv fra Ølstykke hvert år helt frem til 2018 hvor han gik bort. I den tid Ole tegnede julemærket er over 1 million kroner blevet indsamlet til spejderarbejdet.

Motiverne
Flere af de bygninger der i årenes løb er blevet gengivet, eksisterer ikke længere i dag, så man kan sige at Ølstykke julemærke, ud over at være et samlerobjekt for mange og et uvurderligt økonomisk tilskud til hundredvis af børn og unges spejderoplevelser, også er et historisk arkiv over Ølstykkes historie og udvikling.

Efter 2018 blev det tegnede motiv ændret til at være et foto og arket med julemærker er blevet til selvklæbende mærker kombineret med til/fra kort.

Ølstykke julemærke er i de næsten 40 år det er blevet udgivet, solgt ved dørsalg af spejdere fra DDS Ølstykkespejderne – Erik Harefod gruppe og alt overskud fra salget er ubeskåret til børne- og ungdomsarbejdet i gruppen.

Overskuddet fra salg af julemærkerne går til børne- og ungdomsarbejdet i gruppen.

Corona var tæt på at blive endestation for Ølstykke julemærke.

I år stod spejderne med et stort dilemma, hvordan kunne man sælge julemærker og samtidig undgå risikoen for at sprede smitte med Covid-19 i lokalsamfundet? Efter nøje overvejelse blev det besluttet at dørsalg i år var uforsvarligt. Så enten skulle traditionen slutte efter 36 år eller også skulle man finde en anden løsning.

Løsningen blev at Erik Harefods venner ikke vil svigte traditionen, spejderne eller de mange trofaste samlere af Ølstykke Julemærke. I år har man besluttet at husstandsomdele mærket til hele Ølstykke som en gave fra spejderne. Arkene er ledsaget af et følgebrev hvor man finder et MobilePay nummer, hvis man ønsker at støtte spejderne med arkets pris eller et valgfrit beløb.

Mærkerne bliver omdelt af spejdere fra Erik Harefod Gruppe i weekenden 21. – 22. november.

Læs meget mere om Ølstykke julemærke og se alle motiverne på www.ølstykkespejderne.dk/jul

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…