Foto: Clausbirch.dk

Ølstykke nappede tre point og en delt tredjeplads

I weekenden har Ølstykke spillet mod Frederiksværk. Vi har modtaget følgende kampreferat fra weekendens kamp: 

Der var trænet godt i ugens løb, og der var ting i forhold til konceptet, der før dagen kamp så rigtig godt ud. Der var to ændringer i startopstillingen i forhold til Helsinge kampen. Nicklas Hansen startede i midterforsvaret sammen med Frederik Eilsø, og Stefan Jensen startede inde sammen med Matthias Piontinger på den centrale midtbane. Nicklas Glud var ny på udskiftningsbænken, sammen med Nicklas Villadsen og Alaxander Kadi Kadijevic.

Lad det være sagt med det samme, kampen blev ikke med overbevisende spil fra ØFC. Sejren på 3-0 var mere et udtryk for Frederiksværks svaghed end ØFC’s styrke. Efter 3 minutter kom ØFC let foran, da en helt ufarlig bold blev headet direkte i eget mål af en Frederiksværk-spiller. Efter godt 15 minutter blev stillingen 2-0 da Frederiksværks målmand stod fejlplaceret og Piontinger let kunne sparke bolden i en blød bue over ham, og direkte i mål. Den lette start på kampen betød at holdet fra ØFC derfra tog alt for let på opgaven, og aldrig rigtig spillede op til sit bedste. Efter ca. 30 minutters spil, måtte Chris Lorentzen forlade banen med en knæskade. Nicklas Villadsen kom banen og tog plads i ØFC’s offensiv. ØFC havde chancer til både 3-0, 4-0 og 5-0. Men afslutningerne var alt for sløsede og ukoncentrerede.

God start på anden halvleg

Anden halvleg startede med en scoring til 3-0, da Nicklas Villadsen efter et opspil i venstre side kunne sparke bolden i mål. Derfra kunne ØFC ikke være indsatsen bekendt. Holdet lavede alt for mange uprovokeret fejl, og der blev ikke spillet ud fra game planen. Bolden blev flere gange sat på spil, og Magnus Hoffmann i målet måtte flere gange vise styrke på sit målmandsspil, da Frederiksværk fik flere store muligheder for at reducer. Det skal dog til ØFC’s forsvar siges, at banen var meget vanskelig at spille på. Årets første kamp på græs blev spillet på en noget utrimmet bane, som nok burde være slået inden kampen. Det var dog samme vilkår for begge hold, men ØFC formåede ikke at håndter banen særlig godt.

Kampen var klart et bevis på at fodbold sparkes med benene, men spilles oppe i hoved. Resultatet var helt fortjent, og holdet kom igen på sejrskurs, hvilket jeg er meget tilfreds med. Jeg er også tilfreds med, at vi spiller til 0, men jeg er ikke tilfreds med måden vi løste vores boldbesiddelse på. Jeg er dog ikke bekymret, det er en helt naturlig del af, at komme på rigtig græs efter en lang opstart på et helt andet underlag. Stort tillykke til truppen med 3 point. ØFC begynder at spille med om top pladserne, hvilket er en del af vores fælles målsætning for sæsonen.

Med sejren indtog ØFC en delt tredjeplads med 24 point.