Oplevelser fra en Meditativ Gudstjeneste: Balsam for sjælen

Oplevelser fra en Meditativ Gudstjeneste: Balsam for sjælen

Jeg havde en smuk oplevelse i går til Meditativ Gudstjeneste i Stenløse Kirke med Jes Høck. En time taget ud af nogle hektiske dage, men som efterlod mig med en følelse af ro i mit indre, som var meget tiltrængt.

Kl. 19 ringede kirkeklokkerne i Stenløse Kirke til Meditativ Gudstjeneste. Jeg var 10 minutter forinden ankommet til en smukt oplyst kirke. Der var flere på kirkebænkene end jeg havde forventet, men der var plads til flere. Jeg satte mig helt foran, så jeg kunne suge oplevelsen til mig.

To kvinder; en med keyboard og en anden der måtte være kirkesanger sad på rækkerne foran mig. Jeg fulgte deres forberedelser. Noder der blev stillet frem og aftaler der blev lavet. Mine tanker fløj tilbage i tiden på min barndom i børnekoret i Stenløse Kirke. I flere år sang jeg sammen med min tvillingesøster og et helt kor af andre børn og unge. Vi øvede hver torsdag, og sang til gudstjenesterne om søndagen. Det var en dejlig tid.

Sammen tændte vi lys

Gudstjenesten startede med at vi alle tændte et lys, som vi satte i to store gulvstager som havde form som jorden. En smuk begyndelse som på en måde skabte en samhørighed med de andre i kirken. Jeg sendte en kærlig tanke til min far og de kære som ikke er her mere.

Både unge og ældre tændte et lys – meget højtideligt.

Smukke toner

Jeg nød at kunne lytte til de smukkeste toner fra klaveret, uden at tale, men bare betragte det smukke kirkerum. Toner der fik tankerne til at vandre og som tryllebandt, toner der dansede. At sidde og sende kærlige tanker til mine elskede og nyde nuet helt for mig selv og sammen med andre.

Meditation

Præsten introducerede meditationen. Hvordan vi kunne trække vejret ind, holde vejret lidt, for derefter at ånde langsomt ud. Stille og roligt og lade roen og guds kærlighed omslutte os.

Vi lukkede øjnene til beskrivelsen af et lille fint fjer, der stille fløj afsted og som ikke faldt til jorden, men blev holdt oppe af guds varme ånde. Om gud der elsker os og passer på os, og som griber os når vi falder.

Salmer og nadver 

Efter meditationen sang vi fælles salme “I østen stiger solen op” og lærte fagterne til sangen, og der blev sluttet af med nadver, hvor de som havde lyst til at blive og deltage blev, mens man var velkommen til at gå, hvis man hellere ville det. Jeg tror at alle blev.

For mig var det første gang jeg deltog, og det var absolut ikke sidste gang. Jeg havde følelsen af at have vat på fødderne, da jeg listede ned til min bil og kørte hjem. En god og rolig time, der satte mig ned i det gear, jeg har længtes efter at kunne finde ned i.

Tak for en smuk oplevelse!

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…