På besøg hos psykolog Mette Essendrop

På besøg hos psykolog Mette Essendrop

At gå til psykolog kan hjælpe dig igennem livskriser eller psykiske ubalancer, så du kan blive bedre til at mestre livets udfordringer.

Jeg har besøgt psykolog Mette Essendrop til en snak om hendes arbejde. Hun har lokaler og konsultation på 1. sal i Egedal Centret nr. 69. 

Måske er det i kraft af hendes profession, eller også er det bare hendes rolige og utrolig rare væsen, der gør at jeg føler mig tryg og rigtig godt tilpas i Mettes selskab.  Formentlig en god kombination.

Mette bliver glad, da jeg konfronterer hende med min følelse. Det er også sådan hun ønsker det skal være, smiler hun.

Jeg har sat mig i hendes behagelige sofa med en god kop kaffe, har rost hendes fantastiske grønne billede på væggen, og er klar til at blive meget klogere….

At få hjælp udefra

For år tilbage oplevede jeg, i en periode at blive voldsomt ramt af angst udløst af stress. En panikangst der var altoverskyggende og føltes invaliderende. Jeg turde ikke køre i offentlige transportmidler, og var bange for at stå i kø i supermarkedet. Jeg frygtede at blive helt skør, og tvivlede på om jeg nogensinde ville få det godt igen.

Det var de mærkeligste tanker jeg fik, og jeg følte ikke jeg kunne dele tankerne med nogen. Var bange for hvad andre ville tro. Det var først, da jeg ikke følte jeg kunne fungere, at jeg fandt en god psykolog, som jeg fik samtaler hos.

Psykologen lod mig forstå, at mine tanker og reaktioner ikke var enestående, og gav mig gode værktøjer og viden, som jeg kunne arbejde med.

Det hjalp mig meget at gå til psykolog, og har givet mig indsigt i hvor virksomt det kan være at søge hjælp udefra og ikke gå og tumle med tingene alene.

Mette nikker genkendende til min fortælling. Rigtig mange mennesker venter meget længe med at komme til psykolog, og det er synd at man når at blive meget forpint, før man tager mod til sig og søger hjælp – eller familie og pårørende presser på for at få tid til en psykolog. Nogle gange skal der ikke mere end et par samtaler til for at vende skuden og tingene ser lysere ud.

Sindssyg

Vi kommer til at tale om ordet sindssyg” og hvad det giver af associationer. Hvornår er man sindssyg?
Mette bryder sig ikke om ordet, men synes ordet “sindslidelse” er mere dækkende: at sindet lider.

Alle menneskers sind lider fra tid til anden. Arbejdet som psykolog handler om at hjælpe og guide til at få det godt igen, eller at få hjælp til at kunne udholde svære perioder, som er en del af det at være menneske. Der kan være mange årsager, f.eks. stressbelastninger, sygdom i familien, dødsfald, skilsmisse, arbejdsløshed som kan forårsage bl.a. angst og depression.

Værktøjskassen

Som psykolog har Mette en stor “værktsøjskasse” hun bruger i sit arbejde.  Mange psykologer bruger særlige terapiformer f.eks. i forbindelse med angst- og depression.

Mette fortæller, at hun selvfølgelig også har værktøjer og teorier hun bruger mere end andre i sit arbejde. Hun tager dog altid udgangspunkt i den person hun sidder overfor – Hvad der giver mening for den enkelte.

Inden Mette blev selvstændig psykolog arbejdede hun gennem flere år med behandling af traumatiserede flygtninge. Her skulle i høj grad tages udgangspunkt i det enkelte individ i forhold til behandling, for her var forskellige kulturer og trosretninger, ekstreme livshistorier og traumer, samt manglende sprog for følelser ofte i spil. Mette lærte, aldrig at tage noget for givet, men møde enhver med et åbent sind, og prøve at forstå deres oplevelse af livet.

Et flerårigt arbejde, der gav hende både “hår på brystet”, og solid erfaring i arbejdet med mennesker i alvorlige kriser. Der er ikke nogen tabuer hos Mette, men mulighed for at tale om alt, i det tempo klienten er parat til det.

Primært teenagere, voksne og ældre

Jeg spørger ind til om hun har en særlig målgruppe. Hun fortæller, at det er alle aldre hun har i klinikken, men at de fleste er i aldersgruppen teenagere, voksne og ældre med alle typer af problemer.

Særligt nævner hun:

Livskriser
Overgange i livet kan udfordre os, og bliver nogen gange til livskriser. Det kan f.eks. være overgangen fra folkeskole til gymnasiet, tvivl om hvilken retning man ønsker at gå, at blive forældre, at gå på pension, brud i parforhold m.m.

Voldsomme oplevelser
Når svære hændelser rammer os eller en der er tæt på os. F.eks. trafikuheld, alvorlig sygdom.

Mistrivsel på arbejdspladsen
Mange af os bruger en stor del af vores tilværelse på arbejdet, og derfor indvirker det enormt på vores fysiske og psykiske helbred, hvis vi ikke trives på jobbet.

Problemer i familien
Problemer med partneren, uvenskab blandt voksne børn, manglende kontakt til sine forældre eller børn m.m.

Vores møde er ved at være slut. Jeg takker Mette for en spændende snak. Hun kunne da heller ikke lade være med at give mig lidt interessant læsestof med hjem, da jeg spurgte hende om et godt råd.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at hvis jeg på et tidspunkt får behov for samtaler hos en psykolog, så er Mette en person jeg godt kunne betro mig til og få hjælp af.

Du kan læse mere på hjemmesiden: http://psykologmette.dk og du er også meget velkommen til at kontakte Mette telefonisk eller på mail, hvis du har spørgsmål.

Psykolog Mette Essendrop
Egedal Centret 69, 1. sal
3660 Stenløse
Tlf. 23 66 35 57
Mail: mail@psykologmette.dk

Mette har overenskomst med sygesikringen. Det betyder, at man kan bruge en lægehenvisning til at få tilskud til betalingen hos hende. Nogen har en sundhedsforsikring de kan benytte, og hvis man er medlem af Danmark, kan man få tilskud til nogle problemstillinger fra dem.

Sponsoreret indlæg – Psykolog Mette Essendrop er virksomhedsmedlem på Vores Egedal

 

 

 

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...
394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…