På besøg i Ørnebjerg Fritidsklub i Ølstykke – en klub med nærvær

På besøg i Ørnebjerg Fritidsklub i Ølstykke – en klub med nærvær

Lidt gemt fra vejen, i et villakvarter i Ølstykke Stationsby ligger Ørnebjerg Fritids- og aftenklub. Udefra ligner det næsten et almindeligt, men stort parcelhus, men så snart man går indenfor er man ikke i tvivl om at man er kommet til en rigtig hyggelig klub.

Jeg har fået en invitation fra Jan Højris Madsen, som arbejder som pædagog i klubben. Det er også ham der byder indenfor og viser rundt i klubben. Klokken er 14.30 og eleverne er begyndt at ankomme. Flere af dem kommer glade og hilser på Jan og jeg.

I caféen sidder flere børn allerede og hygger sig og får en snak med Finn, som er daglig leder i Ørnebjerg. Stemningen er god og varm.

Aktiviteter for enhver smag
Jeg bliver vist rundt i det hyggelige hus. I multisalen er et par unge mænd ved at sætte en forhindringsbane op.

På værkstedet sidder et par piger og er i fuld gang med at lave julegaver, mens musikken lyder i baggrunden.

Udenfor hilsner jeg på et par søde piger og deres kaniner. Jan fortæller, at man har mulighed for at købe en “andel” af en kanin, og dermed være med til at betale for foder og stå for pasningen. Når vejret er godt kommer kaninerne ud og hoppe i en stor løbegård, og pigerne går ture med dem.

Udearealerne byder på både boldbane, bålhus, beachvolleybane, trampolin og skov til at bygge huler i. I dag er det gråvejr, så der er ikke så mange udenfor, men Jan fortæller, at når vejret er godt, bliver der spillet bold, lavet bål og der er gang i mange aktiviteter. Udsigten er også fantastisk ud til marker!

En mindre klub med fokus på nærvær
Ørnebjerg er en forholdsvis mindre klub med omkring 200 børn, som primært går i skole på Maglehøjskolen og Toftehøjskolen. Klubbens pædagoger har også timer i skolen. Det betyder at klubbens personale har god indsigt i det enkelte barn. I klubben vægter personalet nærvær og samvær med børnene højt. Her er også mulighed for  at tilgodese børn, der har behov for et stille og mere overskueligt miljø.

Børnene kan vælge mellem flere forskellige aktiviteter og værksteder. Da jeg er på besøg har de gang i “Den Store Bagedyst”. Her er blevet bagt og fremstillet kagehuse, som bagefter skal pyntes efter alle kunstens regler.
Konkurrencen sluttes af med et arrangement d. 1. december, hvor alle børn og forældre er inviterede. Her vil dommerpanel bestående af voksne votere og udvælge den flotteste kage, som bliver vinderen af kagehus-dysten.

Madordning
Klubbens madordning tilbyder et godt og sundt eftermiddagsmåltid. Da vi er på besøg er der gjort klar til byg-selv-clubsandwich – lækkert! Duften i køkkenet er heller ikke til at overse, for kagedysten er i fuld gang og i ovnen bliver bagt kagehuse af peberkagedej, helt vidunderligt 🙂

Tiden er ved at været gået og jeg takker Jan for at være blevet taget så godt imod og det spændende besøg i deres klub. Det har været en god oplevelse for mig, at opleve den gode kemi der er imellem børnene og personalet. Det er dejligt at møde et personale, der i den grad brænder for at skabe nogle gode rammer og spændende oplevelser og aktiviteter for vores børn i kommunen.

Ørnebjerg Fritids- og Ungdomsklub ligger på adressen Irisvej 11, 3650 Ølstykke.

Du kan læse mere om klubben på http://www.klubegedal.dk/oernebjerg

Se billeder af de færdige kagehuse og masser af andre gode billeder fra livet i klubben på Ørnebjerg:
https://www.instagram.com/oernebjerg_fritidsklub/

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…