Påske-sjov med æg på Skenkelsø Mølle Museum

Påske-sjov med æg på Skenkelsø Mølle Museum

Påskesjov på Skenkelsø MølleTag forskud på påskeferien tirsdag d. 16. april 2019 kl. 13–16. Besøg Egedals hyggelige lokalmuseum på Skenkelsø Mølle, hvor der er påskesjov med æg. 

Dagen kommer til at stå i æggets tegn – æg har altid været et tegn på forår, når hønsene efter en vinterpause igen begynder at lægge æg. De første æg har således været en sjældenhed og værdsatte.

I møllehaven har påskeharen været på spil og gemt sine æg, som museets gæster må ud og lede efter. Traditionen med den langørede æggegemmer kendes fra Tyskland i 1600-tallet, men det er først omkring 1900, at skikken spreder sig til Sønderjylland. Når alle æggene er fundet, bliver det tid til at dekorere dem i værkstedet på museets 1. sal. Derefter vil der være lejlighed til at deltage i en traditionel leg med at trille æg, for at se, hvem der kan få sit æg til at trille længst. Og stafetløb med æg på en ske.

Museets skoleholder frk. Friis har varslet, at der vil blive serveret skidne æg, så der bliver også lejlighed til at smage denne gamle ret. Navnet har sin forklaring i, de skal spises påskelørdag, der følger efter to helligdage: Skærtorsdag og Langfredag, hvor man i gamle dage ikke måtte gøre rent og vaske tøj.

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Arrangementet er rettet mod børn i alderen 3 – 10 år og gerne i selskab med forældre og bedsteforældre.

Arrangementet finder sted i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening.

Skenkelsø Mølle Museum
Maglehøjvej 42,
3650 Ølstykke

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden