Pop-up brevstemmested på Egedal Gymnasium skal få flere unge til at stemme

Pop-up brevstemmested på Egedal Gymnasium skal få flere unge til at stemme

Mange unge dropper at stemme, fordi de ikke ved nok om lokalpolitik eller oplever det som kedeligt og ’ensomt’ at stemme. Pop-up stemmested og fælles morgenmad på Egedal Gymnasium skal få flere til stemmeurnerne.

For at få flere unge til at tage stilling og stemme ved valget har Ung Egedal og Egedal Gymnasium & HF arrangeret pop up brevstemmested på gymnasiet med fælles morgenmad, kaffe og mulighed for at brevstemme for alle elever. Det sker torsdag d. 4. november.

Man kan altså på vej fra samfundsfag til dansk lige nå ned at afgive sin stemme. Eller når man alligevel kobler af fra studiepresset med de nyeste Tik-Tok videoer, så afstresse lidt med at stemme med et par veninder eller venner.

Arrangementet skal gøre med nogle af de barrierer, unge har ift. at stemme, nemlig at det er en kedelig og ’ensom’ handling. Nu kommer valgstedet til dem, og det bliver en fælles, hyggelig og ikke mindst social begivenhed at få stemt.

– Vores unge medborgere er både nysgerrige og interesserede i deres omverden, men ikke alle er interesseret i lokalpolitik endnu, og er ikke klar over hvor meget indflydelse de egentlig kan få ved at sætte kryds den 9. november. Derfor vil vi gerne gøre valget mere nærværende og relevant, og samtidig gøre det til en mere social begivenhed, for det sociale aspekt betyder rigtig meget for de unge, forklarer Camilla Faber, ungekoordinator i Ung Egedal.

Pop up brevstemmestedet på gymnasiet er åben fra kl. 9 – 15 torsdag d. 3. november.
Se mere om brevstemning her: https://www.egedalkommune.dk/valg

Mere viden om politik baner også vejen

Forud for pop up stemmestedet har der tidligere på ugen også været ’mini-ungdomsfolkemøde’ på gymnasiet, hvor kandidater fra Egedals 11 partier og lister mødte op for at tale med de unge om, hvorfor lokalpolitik er vigtigt og spændende, og hvad de som partier står for.

Håbet er, at de to arrangementer tilsammen får flere af de stemmeberettigede unge til at sætte deres kryds på stemmesedlen.

– De unge havde rigtig gode og kloge spørgsmål til politikerne ved mini-ungdomsfolkemødet, og det er super værdifuldt for alle parter, når politikerne træder ind på de unges egen arena og forholder sig til det, der betyder noget for de unge, fortæller Camilla Faber.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…