Program for dronningebesøg i Egedal

Program for dronningebesøg i Egedal

Mangfoldigt program for H.M. Dronningens besøg
Programmet for H.M. Dronningens besøg i Egedal Kommune den 18. november spænder vidt – fra indvielsen af det nye rådhus og sundhedscenter til visit i en miljøvenlig børnehave og en udflugt til oldtidslandskabet ved Værebro Å
Hendes Majestæt Dronningen indvier ikke bare Egedal Rådhus og Sundhedscenter tirsdag den 18. november, men besøger i løbet af dagen en række institutioner, steder og seværdigheder i den nordsjællandske kommune Egedal.

Det kongelige besøg begynder officielt kl. 10.00, når borgmester Willy Eliasen og Egedal Byråd modtager Dronningen på Dronning Dagmars Vej 200 – lige ved Egedal Station.
– Jeg ser meget frem til at tage imod Hendes Majestæt Dronningen i vores nye flotte rådhus og sundhedscenter, og glæder mig næsten endnu mere til at vise hende rundt i kommunen. Vi har bestræbt os på at skabe et meget alsidigt og vedkommende program, der viser mange forskellige facetter af dét at være en kommune; herude, hvor naturen møder hovedstaden, siger borgmester Willy Eliasen.

Børnekor og vægdekoration

På rådhusets Borgertorv bliver Dronningen budt velkommen af et stort børnekor fra Egedal Musikskole, hvorefter Willy Eliasen holder en velkomsttale i byrådssalen og overækker Egedal Kommunes gave.
Efter velkomsten vil Dronningen afsløre kunstneren Malene Landgreens 50 kvadratmeter store vægmaleri på Borgertorvet, tæt ved atriumtrappen, der fører op til husets øvrige kontoretager og 4. sal, hvor rundturen på rådhuset og sundhedscenteret fortsætter.

Værksteder og miljøvenligt børneliv

Efter en time kører Dronningens vogn ‘Krone 1′ via Bryggertorvet og Københavnsvej ud til beskæftigelsesprojektet Jobbroen i Ølstykke, hvor Dronningen besøger tre værksteder, der danner rammen for de omkring 50 borgere, der dagligt har brug for hjælp til at komme videre.
Herefter kører kortegen videre via Frode Fredegods Vej og Stengårdsskolen til daginstitutionen Vandfaldet, der ligger i klimabydelen Stenløse Syd. Her arbejder pædagogerne med at inddrage miljøet i børnenes læring og udvikling i hverdagen.
Ved middagstid kører Dronningen tilbage til rådhuset via Krogholmvej, Ring Syd og Bækkegårdsskolen for at spise frokost med 90 særligt indbudte gæster.

Ådal og sjælden middelalderkirke

Omkring klokken 13.30 forsætter Dronningens besøg i Egedal med en 12 kilometer lang tur, der går via Dam Holme, Stenløse Privatskole, Egedal Gymnasium og Frederikssundsvej ud til landsbyen Veksø, hvor kortegen passerer Genforeningsstenen, tæt ved Veksø Skole.
‘Krone 1′ fortsætter derfra ad Frederikssundsvej og Smørumvej ud til Kong Svends Høj. Her besøger Dronningen udstillingsplatformen ‘Panoptikon’, hvorfra der er udsigt over oldtidslandskabet Værebro Ådal.
Dronningens besøg i Egedal slutter i den sydligste del af Egedal. Kortegen kører via Smørumnedrevej, Råbrovej og Søagerskolen til den smukke Ledøje Kirke, der blev opført i 1200-tallet og som med sit dobbelte kirkerum er den eneste af sin slags i Norden.
Klokken 14.30 tager borgmester Willy Eliasen afsked med Dronningen.
Kilde: Egedal Kommunes hjemmeside

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden