Regnvejrsaktiviteter – Familieaktiviteter når det regner

Regnvejrsaktiviteter – Familieaktiviteter når det regner

Har du brug for lidt gode idéer til hvad man kan lave på en regnvejrsdag, så har vi samlet et par gode idéer her.

Regnvejrsaktiviteter - Vores EgedalBogstavleg
En hyggelig leg med bogstaver. Den første person startet med at finde på et navn. Næste person skal finde på et navn, der starter med det første navns slutbogstav. F.eks. Nina-Anne-Ellen-Niels-Signe-Emilie-Erna osv. Legen kan også laves med dyre, bynavne eller andet I finder på.

Hoppe i vandpytter

På med regntøj og gummistøvler, og slip glæden løs i vandpytterne. Hvem kan plaske mest? Det er faktisk virkelig sjovt for både børn og voksne.

Hjemmebiograf
Start med at tegne billetter, folde kræmmerhuse, og at poppe popcorn. Nyd at sidde tæt i sofaen med et tæppe med en god familiefilm.

Spil for hele familien

Et rigtig godt brætspil kan være noget så hyggeligt at være sammen om. Det kan f.eks. være Afrikas Stjerne, Matador, Ludo, Æggespil, Monopoly osv.
I kan også lave jeres helt eget spil – her er det kun fantasien der sætter grænser.

Masterchef i køkkenet
Få børnene med i køkkenet og giv dem lov til at bruge deres fantasi – lav evt. et par hold – og lad jer dyste om at lave forskellige små retter.
– og nyd så sammen de gode retter bagefter.

Tampen brænder
“Fugl”, Fisk” eller “Midt imellem”. Gem en ting og lad børnene finde det. “Det bliver varmere” – “Det bliver koldere” – og “Tampen brænder”.
Den som finder tampen får lov til at gemme næste gang.

Krea-tid
Find saks, papir, lim, glimmer og farver frem og lav fine ting sammen. I kan også lave fine kort, som kan bruges til fødselsdagene i løbet af året.

 

Postkort til bedste
Glæd et nært familiemedlem – måske mormor eller farmor – med en kærlig hilsen og et brev. Det er efterhånden ikke så tit man får skrevet en rigtig håndskrevet hilsen – og alle bliver glade for at finde personlige breve i postkassen.

Højtlæsning
Mange børn elsker højtløsning. Find en god bog frem og nyd at have tiden og roen til at læse for dine børn.

Har du større børn, så er det en oplagt mulighed for at de kan øve deres højtlæsning ved at læse for sine søskende. Har du ikke nogen bog, så kunne det også være en god fantasifortælling. Start f.eks. med at finde på et par stikord, som historien skal handle om eller nogle ting, som skal indgå i historien.

Mal på sten
En hyggelig beskæftigelse er af male eller tegne på sten. Du kan med fordel anskaffe nogle Posca-tusser, som er suveræne til formålet, men tusser og acrylmaling er absolut også gode. Du kan tegne mariehøns, sjove ansigter eller flotte mønstre – eller måske skrive vers på stenene.
 

Gemmeleg

God gammeldags gemmeleg hvor i skiftes til at gemme jer et sted indenfor. de andre skal så se om de kan finde gemmestedet.

Byg en hule

Frem med tæpper og gamle lagner så i kan bygge en kæmpe hule eller flere små, så der er et rum til alle. Find på forskellige lege, hvor i kan være prinser der skal redde en fanget prinsesse, læger der tilser patienter på et sygehus eller hvad i nu kan finde på.

Lav jeres eget tv-program

Med små børn kan den voksne være studieværten, der interviewer børnene eller får dem til at fortælle en lille historie. I kan evt. lave en lille film. Større børn kan lave deres eget program. Bruger I f.eks. en ipad er der masser af gode apps til redigering.

Besøg biblioteket
Et besøg på biblioteket er både hyggeligt før og efter turen. Egedal Bibliotekerne er eminente til at gøre det til en god oplevelse. Der er masser af inspiration til at finde de allerbedste bøger efter jeres smag. Bibliotekarerne står klar til at guide dig – og udsmykningen på biblioteket inspirerer til at gå på opdagelse!

På bibliotekernes hjemmeside kan du allerede hjemmefra finde tips til gode bøger: http://egedalbibliotekerne.dk

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden