Skolevalg 2015

Skolevalg 2015

Skolevalg 2015

Skolevalg er et autentisk gennemført valg for skoleelever i 8. og 9. klasse. Valget afholdes over hele landet torsdag den 19. januar 2015.

Valget er forudgået af et tre ugers langt valgkampslignende undervisningsforløb, hvor de 2 ugentlige samfundsfagstimer, samt understøttende undervisning er blevet taget i brug. Undervisningsforløbet er delt op i tre moduler og blev skudt i gang mandag den 12. januar, hvor statsministeren udskrev Skolevalg. Herefter skulle eleverne i den første uge orientere sig i 25 mærkesager og beslutte sig for, hvilke tre de ville kæmpe for.
I anden uge skulle eleverne lave mindst en kampagne for en mærkesag og dele den på de sociale medier for at skaffe opmærksomhed og opbakning til den. Op til den sidste uge af undervisningsforløbet vælger de politiske partier også tre mærkesager, der herefter kommer til at udgøre grundpillen i deres partiprogram for Skolevalg. Elevernes opgave er her at vurdere hvilket parti, der bedst repræsenterer deres holdninger, og som de derfor vil stemme på.
På den store valgdag får alle elever udleveret valgkort, som de skal bytte til stemmesedler på de valgsteder, der bliver opstillet på skolerne rundt omkring i landet. I stemmeboksen kan eleverne sætte kryds på stemmesedlen, ved et af de partier, der er opstillingsberettigede til Folketinget. Stemmesedlen lægges herefter i valgurnen.
Når stemmerne er talt op om aftenen den 29. januar, offentliggøres valgresultatet som del af en valgaften på DR Ultra.
Valget arrangeres af Undervisningsministeriet og Folketinget for at modvirke den faldende valgdeltagelse blandt førstegangsvælgere. Skolerne har i samarbejde med kommunerne selv ansvaret for at stille valgstederne op.
Egedals rolle
Mange skoler i Egedal har sat stort fokus på dette samfundsfaglige undervisningsforløb. Eleverne laver flotte kampagner for deres specifikke mærkesager, og kæmper for at få sat et fokus på lige præcis det, de synes, skal ændres ved det danske samfund. Ved at oprette en kampagne, dele den via de sociale medier, tage quizzer eller få likes samler man point sammen, der giver mulighed for at komme til tops i valgkampen.
På Lærkeskolen i Stenløse har tre elever deltaget i et indslag til TV2 NEWS, hvor man får et smugkig på deres kampagne om aktiv dødshjælp, hører deres tanker om projektet og får et indblik i deres arbejdsproces.
Se klippet her:

Der er 25 forskellige mærkesager, og derfor et hav af forskellige kampagner, der alle udtrykker en eller flere elevers holdninger.
En kampagne kunne se sådan ud:
Skærmbillede 2015-01-23 kl. 18.22.17
Se kampagnen her: http://www.skolevalg.dk/kampagner/54c16671867b5/
Eksempler på kampagner lavet af elever i Egedal:
Skærmbillede 2015-01-23 kl. 18.24.35
Læs mere om skolevalget, og se nærmere på kampagnerne her: http://www.skolevalg.dk
 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…