Skulderklap til Egedals skolepatruljer i vinterkulden

Skulderklap til Egedals skolepatruljer i vinterkulden

I både regn og slud lyser skolepatruljernes veste op. De er med til at skabe sikkerhed i trafikken. I uge fem giver Egedal Kommune de 60 skolepatruljer fra Lærke- og Bækkegårdsskolen et ekstra klap på skulderen i Den Sureste Uge.

Du sidder i din bil på vej til arbejde, og udenfor er det mørkt, koldt og vådt, men bilens sædevarme luner heldigvis dejligt. Lidt længere fremme ser du skolebørn i gule veste, som troligt står ved skolen og hjælper de mindste elever over vejen, selvom uge fem, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har døbt ”Den Sureste Uge,” er en af de koldeste og mest regnfulde uger på året. Skolepatruljerne landet over står nemlig på pletten hver eneste dag og gør en frivillig indsats for at øge trygheden på skolevejen – også når vejret gør modstand.
Derfor deltager Egedal Kommune også i ’Den Sureste Uge’ og hylder sammen med 65 af landets øvrige kommuner, i denne uge skolepatruljerne ved at bakke op om deres indsats og give dem et klap på skulderen i form af en kop kakao og lidt sødt at få varmen på. Til foråret venter der desuden de 60 frivillige skoleelever en Tivolitur for deres indsats, men indtil da bliver de i denne uge opvartet med morgenmad på lærerværelset, mens deres skolelærere tager patruljetjansen for dem imens. Den lokale områdebetjent, der jævnligt kører forbi begge skoler, når der er skolepatrulje, roser også eleverne, for virkelig at tage ansvar og opgaven alvorligt.

Skolepatruljernes arbejde er i høj kurs

Når børnene i skolepatruljen, som er elever fra 6-8. klasse, står ude ved vejen med trafikslikkepinden, er det en indsats, der er bred opbakning om. Stort set alle bilister synes nemlig godt om deres arbejde, for hele 98 procent af de adspurgte bilister i en undersøgelse svarer, at de synes ”godt” eller ”meget godt” om skolepatruljernes arbejde med at hjælpe andre sikkert over skolevejen.

Det har også en meget konkret effekt på adfærden på skolevejen. I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 18 procent af de adspurgte bilister, at de inden for de seneste tre måneder er kommet til at køre for stærkt på en skolevej. Det er naturligvis for mange, men faktisk svarer næsten 9 ud af 10 af de bilister, at de satte farten ned, hvis de så en skolepatrulje.
-Vi ved godt, at det ikke altid er lige sjovt at skulle i skole før ens kammerater for at stå i mørket og kulden en februar morgen. Alligevel står de der hver dag. Derfor fortjener de en uge, hvor de får lidt ekstra hæder og lækkerier fra os andre, for deres arbejde er vigtigt for rigtig mange andre. Det er Den Sureste Uge med til at minde os om, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring.

Uddrag fra undersøgelse, Epinion for Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, 2020:

Er du i løbet af de seneste tre måneder kommet til at overtræde hastighedsgrænsen, når du har kørt bil på en skolevej? (n:1.226)
• Ja: 18 procent
• Nej: 73 procent
• Ved ikke: 9 procent
Når du overtræder hastighedsgrænsen på en skolevej, sænker du så farten, når du møder en skolepatrulje? (n:219)
• Ja: 87 procent
• Nej, aldrig: 5 procent
• Nej, for jeg har ikkekørt forbi en skolepatrulje, mens jeg har overtrådt hastighedsgrænsen: 8 procent

Her anerkendes skolepatruljerne i Egedal Kommune i Den Sureste Uge:

• Onsdag 2. feb 2022 – politibesøg på Bækkegårdsskolen kl. 7.45-8.00 (voksne mødes kl. 7.30) – repræsentant fra forvaltningen deltager – skolepatruljer anerkendes for deres arbejde med ord og slikkepind fra Rådet for Sikker Trafik.

• Fredag 4. feb 2022 – politibesøg på Lærkeskolen kl. 7.45-8.00 (voksne mødes kl. 7.30) – repræsentant fra forvaltningen deltager – skolepatruljer anerkendes for deres arbejde med ord og slikkepind fra Rådet for Sikker Trafik

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…