Skulpturer indvies ved aktiv fernisering

Skulpturer indvies ved aktiv fernisering

Egedal Kommune inviterer sammen med Ganløse Bylaug og Bibliotekets Venner til en aktiv fernisering:

”Den Substantielle Illusion” ved Ganløse Bibliotek af kunstneren Sean Mc Kenna og 5 Fitness-skulpturer, udtænkt og udskåret i træ af Wagner & Brynjolf, præsenteres og indvies

Fredag den 1. oktober indvies i alt 6 skulpturer i Ganløse:

Først skal den smukke træskulptur ved Ganløse Bibliotek indvies. ”Den Substantielle Illusion” ferniseres. Skulpturen er lavet af kunstneren Sean Mc Kenna.

Finansieret af kunstråd

Egedal Kommunes Kunstråd har finansieret og udvalgt værkerne. Værkerne har flere formål, og det har vægtet godt hos kunstrådet:

– Fitness-skulpturerne virkeliggør Egedal Kommunes vision om en hverdag i fællesskab og bevægelse. Skulpturerne er smukke at se på og giver os lyst til bevægelse i vores fælles uderum og inviterer flere til at bruge cykelstien mod Slagslunde. Placeringen tæt ved Ganløse Skole vil også rive børnene med op på skulpturerne og lave armløft og maveøvelser. Jeg ser frem til at møde alle skulpturerne i virkeligheden og se, hvordan de kan bruges.

Den lokale keramiker Allan Hytholm er en af tre borgere, der er medlem af Egedal Kommunes Kunstråd. Hytholm er begejstret for fitnessskulpturerne:
– Som keramiker går jeg meget op i materialer og deres holdbarhed. Man kan nærmest se, hvor taktile de er – inviterer til at blive rørt ved. I Kunstrådet blev vi også charmeret af Brynjolf og Wagners fitnessskulpturer, fordi de er skabt af egetræ, Egedals ”nationaltræ”, og fordi de er et stykke af naturen, der inviterer os ud i naturen. Og så er det jo bare en bonus, at de også kan bruges til at træne på, siger Hytholm med et glimt i øjet, der mener,  at det er en fantastisk chance at få lov til at være med til at præge kommunens valg af fremtidige kunstværker ved at sidde med i Kunstrådet.

Fitness-skulpturerne er skåret i egetræ og hver har sit eget udtryk og fokus på særlige øvelser. Ved siden af skulpturerne vil være en qr-kode der leder til en video, der viser, hvordan man kan bruge dem.

Fernisering fredag den 1. oktober kl. 16.30-18. Vi mødes ved Ganløse Bibliotek, Østergade 12, 3660 Stenløse og fortsætter hen til de øvrige skulpturer.

Egedal Kommunes Kunstråd blev oprettet af Byrådet i 2013. I Egedal købes kunst via midler uden for driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. Kunstrådet anbefaler kunsten og Økonomiudvalg og Byråd skal godkende inden beløb frigives. Kunstrådet består af den enhver tid siddende borgmester, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget og formand for Planudvalget, samt tre borgerrepræsentanter.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...
Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…