Skulpturer indvies ved aktiv fernisering

Skulpturer indvies ved aktiv fernisering

Egedal Kommune inviterer sammen med Ganløse Bylaug og Bibliotekets Venner til en aktiv fernisering:

”Den Substantielle Illusion” ved Ganløse Bibliotek af kunstneren Sean Mc Kenna og 5 Fitness-skulpturer, udtænkt og udskåret i træ af Wagner & Brynjolf, præsenteres og indvies

Fredag den 1. oktober indvies i alt 6 skulpturer i Ganløse:

Først skal den smukke træskulptur ved Ganløse Bibliotek indvies. ”Den Substantielle Illusion” ferniseres. Skulpturen er lavet af kunstneren Sean Mc Kenna.

Finansieret af kunstråd

Egedal Kommunes Kunstråd har finansieret og udvalgt værkerne. Værkerne har flere formål, og det har vægtet godt hos kunstrådet:

– Fitness-skulpturerne virkeliggør Egedal Kommunes vision om en hverdag i fællesskab og bevægelse. Skulpturerne er smukke at se på og giver os lyst til bevægelse i vores fælles uderum og inviterer flere til at bruge cykelstien mod Slagslunde. Placeringen tæt ved Ganløse Skole vil også rive børnene med op på skulpturerne og lave armløft og maveøvelser. Jeg ser frem til at møde alle skulpturerne i virkeligheden og se, hvordan de kan bruges.

Den lokale keramiker Allan Hytholm er en af tre borgere, der er medlem af Egedal Kommunes Kunstråd. Hytholm er begejstret for fitnessskulpturerne:
– Som keramiker går jeg meget op i materialer og deres holdbarhed. Man kan nærmest se, hvor taktile de er – inviterer til at blive rørt ved. I Kunstrådet blev vi også charmeret af Brynjolf og Wagners fitnessskulpturer, fordi de er skabt af egetræ, Egedals ”nationaltræ”, og fordi de er et stykke af naturen, der inviterer os ud i naturen. Og så er det jo bare en bonus, at de også kan bruges til at træne på, siger Hytholm med et glimt i øjet, der mener,  at det er en fantastisk chance at få lov til at være med til at præge kommunens valg af fremtidige kunstværker ved at sidde med i Kunstrådet.

Fitness-skulpturerne er skåret i egetræ og hver har sit eget udtryk og fokus på særlige øvelser. Ved siden af skulpturerne vil være en qr-kode der leder til en video, der viser, hvordan man kan bruge dem.

Fernisering fredag den 1. oktober kl. 16.30-18. Vi mødes ved Ganløse Bibliotek, Østergade 12, 3660 Stenløse og fortsætter hen til de øvrige skulpturer.

Egedal Kommunes Kunstråd blev oprettet af Byrådet i 2013. I Egedal købes kunst via midler uden for driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. Kunstrådet anbefaler kunsten og Økonomiudvalg og Byråd skal godkende inden beløb frigives. Kunstrådet består af den enhver tid siddende borgmester, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget og formand for Planudvalget, samt tre borgerrepræsentanter.

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden