Biodiversitet i børnehøjde: Små forskere fra Balsmoseskolen i felten for insekterne

Biodiversitet i børnehøjde: Små forskere fra Balsmoseskolen i felten for insekterne

Bevæbnet med en masse fangstudstyr kiggede elever fra Balsmoseskolen nærmere på insekter. De undersøgte de forskellige smådyr de kunne finde ved deres skole.

Undersøgelsen var del af et større projekt om mere biodiversitet i børnehøjde.

1.b på Balsmoseskolen var onsdag d 9 juni med Egedal Kommunes naturvejleder Mette Blæsbjerg ud for at finde og studere mariehøns, bier, edderkopper og alle de andre mindste insekter og smådyr der kan krybe, kravle og flyve omkring deres skole.

Eleverne afprøvede forskelligt fangstudstyr og fik til opgave at finde en masse forskelige slags smådyr. Det krævede at eleverne undersøgte dyrene helt tæt på for at finde ud af hvordan dyrene ser forskellige ud – f.eks. hvor mange ben eller vinger har det, dyrets farve og mønster, og om det f.eks. er hårdt eller blødt.

Det er ikke første gang 1.b arbejder med natur og biodiversitet. Som et led i at få større biodiversitet i Egedal Kommune var samme klasse tidligere på året ude for at så blomsterfrø på et stykke jord ved skolen – både nogle frø, de selv havde samlet, og nogle fra Egedals vilde blomsterblanding. Det er meningen at klassen skal følge med i, hvad der sker med smådyrene, der hvor blomsterne gror. Projektet er en del af Egedal Kommunes biodiversitetskampagne Vild Med Egedal.

I dagens undersøgelse fandt klassen 22 forskellige slags dyr, heriblandt forskellige slags bier fluer, guldsmede, snegle og bænkebidere.

Børne-Bio-Blitz

Dagens ”Børne-bioblitz” er blevet til som del af det landsdækkende Kriblekrable-projekt, der i år har et tema om forskellighed i naturen. Det betyder, at små forskere i hele Danmark kan blive kloge på forskelle og ligheder mellem alverdens smådyr i nærområdet.

Med en række inspirationsmaterialer og udstyr vil projektet at så et frø hos børnene, der sidenhen kan spire og gro til en forståelse af de store udfordringer i vores verden lige nu med mange truede arter og biodiversitet, der forringes.

Der findes mere end 40.000 arter af planter og dyr i Danmark, ingen kender dem alle. Men ved at tælle ben, antenner og øjne, se på former, farver og størrelser kan man sammenligne dyrene og se de små forskelle og ligheder der viser, hvilken art det er.

Naturvejledning Danmark forventer, at omkring 75.000 børn deltager i Krible Krable aktiviteterne over hele Danmark. Krible Krableprojektet er udviklet af Naturvejledning Danmark i samarbejde med DR Ramasjang, og er støttet af Novo Nordisk Fonden fra 2019-2022 med en donation på 17 mio. kr.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…