Smart SMS løsning giver dig besked

Smart SMS løsning giver dig besked
Der opstår ofte situationer, hvor Egedal Kommune har brug for at give en hurtig og vigtig besked til borgere i et specifikt område eller på en konkret vej. Det kan nu klares med en ny hurtig, let og ressourcebesparende SMS-service løsning som kommunen har indkøbt.
SMS-servicen fungerer således, at firmaet bag løsningen – Blue Idea, gennem et tæt samarbejde med landets 102 teleselskaber har en daglig opdateret database på alle mobilnumre i hele Danmark. De udvalgte medarbejdere i Egedal Kommune definerer hvilket område eller hvilke vej, der skal have besked, og sender SMS´en afsted til alle de mobiltelefoner, der hører til i det ønskede område, eller på den specifikke vej.

– Løsningen er smart og kræver ingen vedligeholdelse for Egedal Kommune. Den opgave varetager Blue Idea. Eneste vedligeholdelse vi har, er at sikre, at relevante personer i kommunen har adgang til systemet med brugernavn og password. På den måde kan vi spare meget tid og tage os af vore primære opgaver, siger afdelingsleder Lars Krog fra Materielgården.
Mange anvendelsesmuligheder
Hos Center for Teknik og miljø ser man flere anvendelses muligheder med SMS beskeder, som kan sendes ud via SMS. F.eks. i forbindelse med vejarbejde på en given vej, gade, forhold omkring affaldstømning, snerydning og meget mere.
-At vi nu får mulighed for at give hurtig information ved f.eks. fejl i gadebelysningen, brande og skybrud og lignende, vil virkelig betyde meget. Tænk bare hvor meget lettere det vil blive, at vi nu kan få fat i de borgere, der bor i de berørte områder og kunne give dem direkte besked via SMS, siger miljøsagsbehandler Pernille Harboe.
Tilmelding 
– Vi er godt klar over, at der vil være nogle borgere, som vil have behov for at tilmelde sig ordningen. F.eks. vil de mobiltelefoner der har taletidskort, eller udeladte mobilnumre, ikke få tilsendt en SMS. Det kan også være man som borger har en arbejdstelefon, men ønsker at modtage besked vedrørende sin egen private husstand, siger Lars Krog.
Bemærk, at hvis du har hemmeligt nummer eller privat indstilling på din mobil vil du ikke få tilsendt en SMS, da hemmeligholdte mobilnumre ikke oplyses af teleselskaberne. Men du har mulighed for at tilmelde dig ordningen. Du tilmelder dig ved at gå ind på egedalkommune.dk/sms
Afmelding
Der findes også ganske få personer som, af den ene eller anden årsag, ikke ønsker at modtage SMS beskeder. Det kan f.eks. skyldes at mobilnummeret tilhører en fraflyttet teenager, hvis forældrene betaler for mobilnummeret, eller hvis man har børn, som modtager beskederne – ofte er det jo forældrene der står som ejere af mobilerne hos alle børnene.

Du kan afmelde dig ordningen ved at  gå ind på egedalkommune.dk/sms
Kilde: Egedal Kommunes hjemmeside.

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden