Søndag den 10.maj deltager de syriske flygtninge i Egedal kommune i en stor landsdækkende fejring af Mors dag.

Søndag den 10.maj deltager de syriske flygtninge i Egedal kommune i en stor landsdækkende fejring af Mors dag.

Syrere fra alle landets flygtningecentre, sprogskoler og kommunale bo-enheder har valgt at sige tak for den åbenhed og hjælp, de har modtaget fra Danmark og danskerne ved at fejre den danske Mors dag.
Samtidig minder det naturligvis også de syriske flygtninge om deres egne familie forhold, hvor hovedparten af flygtningene i Danmark lever adskilt fra den øvrige familie, som bor i flygtningelejre i andre lande.
I Egedal kommune vil flygtningene stå ved Rema1000 i Ølstykke og Kvickly i Egedal Centret. Her vil man fra kl 11.00 uddele en lille blomst til de mødre, som kommer forbi.
Souad F. Taha fra Flygtningevennerne i Egedal har koordineret opgaven, og Souad fortæller, at der er stor interesse fra flygtningene i Egedal for at bakke op om arrangementet, og hun forventer at mellem 15 og 20 syrere vil hjælpe.
Så er du ude og handle på søndag er der en god chance for at møde en af de lokale flygtninge, få en snak og et smil – og hvem ved, måske en lille blomst.
Egedal Flygtningenetværk holder desuden Åbent Hus på tirsdag den 12.maj kl. 19.00 i Stenløse kulturhus, her er der mulighed for at møde netværket, høre om de opgaver, man løser og få en snak med de frivillige og flere af de flygtninge, som Egedal Kommune har taget imod.
(billedet er fra åbningen af Stenløse Kulturhus, hvor syriske flygtninge havde lavet maden til buffet)

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden