Sommerferie-sjov med gøgl og gamle dage på Skenkelsø Mølle

Sommerferie-sjov med gøgl og gamle dage på Skenkelsø Mølle

Lørdag d. 2. juli kl. 10-14 inviterer Skenkelsø Mølle til sommerferie start, hvor gårdspladsen på møllen er for dagen omdannet til en markedsplads fra dengang oldefar var knægt med gøgl, spas og markedsstemning. Besøg lykkehjulet, hesteskokast og møntslagning eller prøv en af boderne med boldkast eller søm-slagning. Du kan også prøve at køre på væltepeter, hvis du tør.

Juli måneds mølledag indgår i Egedal Kommunes tilbud til børn og unge i sommerferien, tilmelding er ikke nødvendigt, bare mød op med højt humør. Man kan købe billetter til aktiviteterne for små penge.

Bag møllen kan man prøve kræfter med gamle lege: Stikke Palles øje ud, gå til Island efter sild eller slå munk er blot et par af de gamle lege børn og barnlige sjæle kan prøve. Alt er lavet af træ og metal, plastik var ukendt dengang. På gårdspladsen vil der være musikalske sanglege for de mindste.
I den gamle skolestue vil der blive kaldt til undervisning som i de gode gamle dage, hvor disciplinen var i top. Og i museets gamle stuer vil der blive vist eksempler på arbejdet med uldspinderi.

Vi får besøg af den frække dukke Emil, der er kendt for at lave ballade og skarnsstreger. I dagens anledning er det møllekonen Marie, der er Emils mor og prøver på at begrænse hans gale streger. Emil optræder og laver sjov med børnene, mens han giver dem gode ideer.

På gårdspladsen er der opstillet ringridningsbanen for de mindste – indtil 10 år, hvor man som ridder kan prøve at ramme ringen og vinde en præmie.
Børnene kan også få lejlighed til at fremstille mel eller havregryn på møllens små demonstrationsmøller.

Møllelauget vil fortælle om møllens indretning og vingerne ville snurre. Der kan købes friskmalet mel fra stenkværn. Benyt lejligheden til at besøge museet og få mere at vide om Egedals spændende historie – herunder særudstillingen om ’Foto og Kameraet udvikling’, du kan se på 1. salen.

Nyd en kop frisklavet kaffe eller te med kage i møllehaven. For slikmunde vil der være op til flere spændende muligheder for at stille sulten, hvor softice indgår i sortimentet.

Arrangementet sker i samarbejde mellem museet, Møllelaug og Historisk Forening.

Skenkelsø Mølle Museum – Maglehøjvej 42, Ølstykke