Sommerferie-sjov med gøgl og gamle dage på Skenkelsø Mølle

Sommerferie-sjov med gøgl og gamle dage på Skenkelsø Mølle

Lørdag d. 2. juli kl. 10-14 inviterer Skenkelsø Mølle til sommerferie start, hvor gårdspladsen på møllen er for dagen omdannet til en markedsplads fra dengang oldefar var knægt med gøgl, spas og markedsstemning. Besøg lykkehjulet, hesteskokast og møntslagning eller prøv en af boderne med boldkast eller søm-slagning. Du kan også prøve at køre på væltepeter, hvis du tør.

Juli måneds mølledag indgår i Egedal Kommunes tilbud til børn og unge i sommerferien, tilmelding er ikke nødvendigt, bare mød op med højt humør. Man kan købe billetter til aktiviteterne for små penge.

Bag møllen kan man prøve kræfter med gamle lege: Stikke Palles øje ud, gå til Island efter sild eller slå munk er blot et par af de gamle lege børn og barnlige sjæle kan prøve. Alt er lavet af træ og metal, plastik var ukendt dengang. På gårdspladsen vil der være musikalske sanglege for de mindste.
I den gamle skolestue vil der blive kaldt til undervisning som i de gode gamle dage, hvor disciplinen var i top. Og i museets gamle stuer vil der blive vist eksempler på arbejdet med uldspinderi.

Vi får besøg af den frække dukke Emil, der er kendt for at lave ballade og skarnsstreger. I dagens anledning er det møllekonen Marie, der er Emils mor og prøver på at begrænse hans gale streger. Emil optræder og laver sjov med børnene, mens han giver dem gode ideer.

På gårdspladsen er der opstillet ringridningsbanen for de mindste – indtil 10 år, hvor man som ridder kan prøve at ramme ringen og vinde en præmie.
Børnene kan også få lejlighed til at fremstille mel eller havregryn på møllens små demonstrationsmøller.

Møllelauget vil fortælle om møllens indretning og vingerne ville snurre. Der kan købes friskmalet mel fra stenkværn. Benyt lejligheden til at besøge museet og få mere at vide om Egedals spændende historie – herunder særudstillingen om ’Foto og Kameraet udvikling’, du kan se på 1. salen.

Nyd en kop frisklavet kaffe eller te med kage i møllehaven. For slikmunde vil der være op til flere spændende muligheder for at stille sulten, hvor softice indgår i sortimentet.

Arrangementet sker i samarbejde mellem museet, Møllelaug og Historisk Forening.

Skenkelsø Mølle Museum – Maglehøjvej 42, Ølstykke

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…