Stefan Jensen scorer som han vil….

Man bliver aldrig træt af at høre sejrssange fra omklædningsrummet som f.eks. denne: ”Stefan Jensen scorer – som han vil – scorer som han – Stefan Jensen – scorer som han vil”. Sejrssagen med reference til Stefan Jensen, der i det 91. minut med sin scoring afgjorde kampen og sikrede 3-2 sejren over rækkens tophold VB1968.

ØFC havde lagt en plan til mødet med tidens tophold VB1968, der ud over at de førte rækken før kampen også har succes i DBU Pokalen med sejr over Næsby fra DS og kamp i vente mod Jammerbugt FC fra 2. division. ØFC’s plan var, at VB1968 gerne måtte styre spillet i kampen, men at det skulle være svært for dem at spille i mod ØFC, der til gengæld skulle være tålmodige og udnytte de omstillingsmuligheder, der måtte komme, når VB1968 blev frustreret over, at deres spil ikke lykkedes. Planen lykkedes til fulde, og det gav sejren mod topholdet.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk

ØFC’s nr. 8 Stefan Jensen målscorer til 3-2 og matchvinder i kampen mod VB1968.

Banens tilstand som våd og sjappet og den silende regn, gjorde bestemt ikke opgaven nem for nogen af holdene. Det var som forventet VB1968, der fra kampstart viste sig aggressive og satte sig på spillet. ØFC hang på og holdt VB fra farlige chancer. Langsomt fik ØFC arbejdet sig ind i kampen. Det udmøntede sig efter 5 minutters spil i et frispark til ØFC i venstre side af VB’s straffesparksfelt. Nr. 4 Thomas Amby sendte bolden ind i feltet, hvor nr. 9 Patrick Kongsted headede bolden ned mod højre side af målet. VB-målmanden fik akkurat hånden på bolden, og fik den vippet ud. Men ud til nr. 3 Daniel Pauk, der ikke svigtede og bragte ØFC, fuldt fortjent jf. planen, foran 1-0. Som forventet frustrerede scoringen VB, der måtte indkassere et gult kort til deres nr. 5 Erkan Aslan for slag i hovedet på målscorer Daniel Pauk.

En enkel stor chance blev det til i det 15. minut, hvor Nicklas Villadsen vippede bolden ind til Daniel Pauk i feltet, hvor han desværre tippede bolden over målet. ØFC var på dette tidspunkt trukket for langt tilbage på banen og var for passive. Det udnyttede VB ved at presse på. Presset gav VB et hjørnespark i det 22. minut. Hjørnesparket blev uden chance på Magnus Hoffmann i ØFC-målet headet ind af VB’s nr. 11 Kim Blink Gulløv til udligning 1-1. I forlængelse af udligningen, måtte ØFC’s nr. 9 Patrick Kongsted uklogt indkassere et gult kort for brok. ØFC holdt planen og stand mod VB halvlegen ud. Sidst i halvlegen måtte ØFC’s nr. 2 Nicklas Glud, der var kørt tør for luft, lade sig udskifte med nr. 13 Alexander ”Kadi” Kadijevic. Nr. 11 Frederik Arentzen måtte skadet i det 34 minut forlade banen haltende og overlade pladsen til nr. 8 Stefan Jensen. Således 1-1 ved pausen.

Anden halvleg

Fra start af anden halvleg afløste nr. 7 Andreas O. Jensen nr. 14 Nicklas Villadsen. Efter pausen var det tydeligt, at ØFC-trænerteamet havde fået banket noget selvtillid og tro ind i holdet. ØFC kom længere frem på banen og viste aggressivitet mod VB’erne. Efter 4 minutters spil gav det bonus. En omstilling, hvor nr. 7 Andreas O. Jensen erobrede bolden og spilede den ind til nr. 6 Nikolaj ”NJ” Jensen på midten. NJ fandt Pauk lidt længere fremme til højre. Igen svigtede Pauk ikke og efter et kort træk, bragt han flot ØFC foran til 2-1. Kampens store drama kom i det 22. minut, hvor frustrationerne tog overhånd for VB. Nr. 11 og målscorer for VB Kim Blink Gulløv slog efter (vist nok) nr. 8 Stefan Jensen. Det takserede dommer Kenneth Shütt til direkte rødt kort. I samme moment fik VB’s nr. 14 Jeppe Paulsen gult kort. Ifølge Paulsen selv for at sparke til boden, hvilket ikke var hans hensigt men en konsekvens af den meget våde bane.

VB udligning kom i det 80. minut. ØFC var for passive efter et frispark, hvor bolden blev spillet om midt gennem banen. På kanten af straffesparksfeltet modtog nr. 6 Ercan Demirbas bolden. Den tidligere ØFC-spiller vendte fikst rundt og placerede bolden sikkert i mål. Selv om Demirbas spiller for VB, var det en fornøjelse at se ham arbejde med bolden. Demirbas var bare forskellen på holdene. Man fristes til at sige, at uden Demirbas, ville VB være et gennemsnitligt hold.

Efter 90 minutter havde Pauk ikke mere at give af, og han lod sig udskifte med Nicklas Villadsen, der havde samlet kræfter til tage de sidste 5-10 minutter på højrekanten. VB fortsatte deres aggressive pres. Men ØFC’s nr. 7 Andreas O. Jensen havde hørt efter og kendte gameplanen. I første minut af overtiden, erobrede Jensen bolden på venstrekanten og trak frem, hvorefter han spilede bolden ind til en fri nr. 8 Stefan Jensen på kanten af straffesparksfeltet. Og som sejrssangen sagde, så scorer Stefan Jensen, som han vil. Det gjorde han med et kanonskud, der gik direkte i netmaskerne til føring 3-2. Hvilken jubel fra de 65 regnvåde tilskuere på Scan-Group Ølstykke Stadion. Kort efter lød dommers slutfløjt og sejren til ØFC over topholdet var en kendsgerning med 3-2.

Planen lykkedes

Cheftræner Kim Schrøder Hansen glædede sig sammen holdet og det øvrige ØFC over sejren. På en dag hvor spillet ikke var prangende, kan vi glæde os over vores plan lykkedes. I andre kampe har det været omvendt, og det har vi ikke fået point ud af. Det giver selvtillid at slå rækkens tophold. Den selvtillid skal bruges i de næste par kampe. Spillerne træner godt, og vi begynder at overføre det til kampene nu. Der er dog ikke ros for at ØFC igen måtte spille i undertal fordi, der er spillere, der vil være klogere end dommeren. Den del skal vi blive bedre til ligesom, vores boldpres skal være langt mere aggressivt. Vi giver modstanderne for meget tid med bolden.

Med sejren rykkede ØFC én plads op i tabellen til sjettepladsen.

Næste kamp er på udebane lørdag den 16. september 2017 kl. 13:30 mod Tårnbæk IF.

[smoothslider id='9']