Stort tillykke til Mr. La Strada – Torsten Beer er fyldt 75 år

Stort tillykke til Mr. La Strada – Torsten Beer er fyldt 75 år

Den 30. april fyldte Torsten Beer 75 år. En mand, som i den grad har sat et stort og positivt aftryk på Stenløse og Egedals historie.

Jeg har i anledning af hans fødselsdag fået lov at besøge ham i hans kontor i kælderen under La Strada i Egedal Centret. Og jeg må sige, at det ikke er uden en lille smule ærefrygt, men samtidig kan jeg næsten ikke vente med at få ham til at fortælle sin historie.

Et ikon i Stenløse

Torsten Beer er ikke Hr. Hvem-som-helst for mig. Jeg har nærmest set Torsten som en form for bykonge eller ikon. Lidt på samme måde som Matadors Mads Skjern, som kom til byen og satte nye standarder – bare her lokalt i Egedal. En, der fik tingene til at ske, og som satte “gang i gaden” med mange sjove oplevelser, der gennem tiderne har samlet folk i Egedal Centret (tidl. Stenløse Centret).

Torsten Beer er samtidig en person, der, her i vores lille andedam, turde at have ambitioner og udleve sine drømme – og som ikke har været bange for at satse.

…..og måske glemte jeg at sige, at han ovenikøbet havde udseende som en græsk gud 🙂

Flagskibet

Jeg har altid elsket Egedal Centret. For mig har der lige siden min barndom været noget nærmest magisk over det dejlige sted – og i centrum af centret toner den frem: Den store, flotte butik La Strada – næsten som et flagskib!

La Strada var en af de allerførste butikker, der slog dørene op i det, der dengang hed Stenløse Centret. Og der kan skrives mange og lange historier om alle de begivenheder og eventyrligheder, butikken har stået bag lige siden.

Og jeg må da også sige, at jeg får travlt med at spidse ørerne og notere stikord på papiret i de timer, Torsten og jeg taler sammen. For han har lige så mange eventyrlige anekdoter at fortælle, som jeg havde håbet på, og han er virkelig interessant at være i selskab med.

Politibetjent, pilot, isenkræmmer – og skaber af tøjdynasti

Torsten er født og opvokset på Amager. Far var politibetjent, mor var modist og syede hatte. Som alle drenge havde Torsten også drømme om, hvad han ville være, når han blev stor. Han drømte om at blive pilot, brandmand eller politibetjent, og man kan sige, at han er en mand, der går efter sine mål – for alle hans tre ønsker gik faktisk i opfyldelse!

Han startede dog med at uddanne sig som isenkræmmer, hvorefter han fortsatte i militæret. Her blev han sergent i militærpolitiet og kunne dermed sætte sit første flueben ved “politimand”.

Efter militæret gik han i gang med pilotuddannelsen ved Sterling. Han nåede at få taget det ordinære certifikat, men måtte opgive den videre uddannelse grundet problemer med balancenerven.

Der var travlt i svigerfars skrædderforretning i Stenløse, og i 1970 blev Torsten ansat i forretningen. “Når han kunne sælge søm og skruer, så kunne han vel også sælge tøj”. Og det viste sig i den grad at blive tilfældet.

Forretningen udviklede sig i en meget positiv retning med Torsten ved roret. Han havde flair for at få tingene til at gro og spotte det, kunderne ville have. Inden længe blev firmaet omdannet til et aktieselskab, og Torsten blev udnævnt som direktør.

Butikken fik også vokseværk, og der blev bygget nye og større lokaler.

Butikkens navn La Strada kom sig af, at svigerfar havde set en italiensk film af samme navn. ‘La Strada’ betyder ‘Vejen’. Butikken blev opkaldt efter filmen, og navnet skulle signalere “at sætte vejen på tøjfronten” – og det kom La Strada til at gøre.

Med dygtighed og flid fik Torsten Beer virksomheden til at vokse og udvidede porteføljen med butikker i Allerød, Ballerup, Frederikssund, Fredensborg, Frederiksværk, Farum og Ølstykke. Kæden blev lidt af et nordsjællandsk tøjdynasti.

Torsten elskede at starte forretninger op og var virkelig god til det.

Stenløse-forretningen har dog altid været “hjertebarnet” – og det er også La Strada Stenløse, som er blevet i familien, da Torsten solgte de øvrige forretninger fra. I dag er det yngstesønnen Theis, der driver forretningen, mens ældstesønnen Mark gik andre veje og er statsautoriseret revisor.

En aktiv mand lokalt

Torsten har altid været meget aktiv lokalt og var i mange sammenhænge en af de drivende kræfter erhvervsmæssigt i Stenløse og Egedal.

For bare at nævne nogle var han med til at starte Stenløse Centerforening i 1972, hvor han siden begyndelsen har været bestyrelsesmedlem. Ejerlauget i Egedal Centret har han ligeledes været med til at starte, og han sidder der fortsat som medlem og kasserer. Desuden har han været medlem af Egedal Rotary Klub i 40 år.

Desuden var La Strada også hovedsponsor i både fodbold- og håndboldregi – og Torsten yndede at tage med holdene til Jylland og heppe fra sidelinjen.

Torsten Beer har altså altid været i frontlinjen, når der skulle tænkes nye tanker og arbejdes for et stærkt fællesskab og gode, lokale oplevelser.

Scrapbogen

Efter vores samtale får jeg lov at låne gamle billeder, avisartikler og reklamer med hjem, som jeg kan kigge nærmere på. Alt sammen vidner om en mand med et enormt engagement og stor foretagsomhed.

Jeg er fuld af beundring, når jeg falder over historier om Peter Belli, der besøger Stenløse, om en kæmpemæssig swimmingpool, der bliver opsat i Stenløse Centret, eller om La Stradas fænomenale konfirmand-modeshow i 80’erne. Og der er en lang række andre ting, som Torsten står bag.

Et interview fra Lokalavisen i 1990 fanger særligt min opmærksomhed og giver mig stof til eftertanke.

Her bliver Torsten spurgt ind til La Stradas koncept og filosofi. Torsten bruger den fantastiske metafor, at “La Strada sælger rugbrød, smør og mælk. Det, alle har brug for. Vil man have dåsemad eller røget kaviar, må man gå et andet sted hen”.

Han uddyber og fortæller, at butikken ikke sælger det helt dyre, eksklusive tøj og heller ikke det helt billige – men at man fokuserer på det, der dækker de fleste familiers behov. Prisen ligger i midten og er altid rimelig, fordi man får værdi for pengene. “Man skal være glad for det, man køber i La Strada – ikke kun pga. pris, men også fordi det lever op til løfterne, der bliver givet”, siger Torsten Beer i den gamle artikel.

Forretningen skal være “Doktor i tøj”. Lidt lige som en familielæge, fordi man kan stole på de råd, man får. Butikken skal være stedet, man kommer igen og igen. Samtidig har det stor prioritet at være lokalt forankret.

Når jeg kigger på La Strada i dag, er det ret præcist sådan, det er. Også selvom det ikke længere er Torsten, der er styrmand på skuden. Med Torstens ene søn, Theis, bag roret, er det stadig med den filosofi, at forretningen drives.

Hjerteligt tillykke

Det er nu 50 år siden, at Torsten Beer startede i svigerfars forretning – og meget vand er løbet gennem åen siden da.

Vi er mange i Egedal, som er taknemmelige over de gode oplevelser og minder, Torsten har beriget os med gennem tiden – og stadig gør i kulissen!

Han er fortsat at finde på sit kontor i La Stradas underetage, hvor papirarbejdet ordnes, og Torsten kan nyde dagligdagen i butikken, hvor det hele startede.

Vores Egedal ønsker Torsten Beer et hjerteligt tillykke med de 75 år! <3

Se de historiske billeder fra La Strada:

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…