Svenskeslaget i Smørum søndag d. 7. juni 2015 – nu med svensker…

Svenskeslaget i Smørum søndag d. 7. juni 2015 – nu med svensker…

 
Søndag den 7. juni  markerer Egedal Kommune ’Svenske slaget i Smørum’ med en renæssancefestival. Egedal Kommune har en lang og spændende historie og ønsker at sætte fokus på denne tidsperiode.
Modige musketerer, luntebøsser med sortkrudt, fornøjeligt lutspil, fægteskole, håndbrygget øl, flotte dragter, barske historier, snaphaner, håndlavede tinsoldater, renæssancemusik, kanonsalutter, helstegt pattegris, Karl Gustarv korvar og meget mere.
Søndag den 7. juni inviterer Egedal Kommune i Nordsjælland til en ny tradition med en folkelig festival – ’Svenske Slaget i Smørum – hvor 1600-tallet får lov til at folde sig ud med musik, dans og drabelige fortællinger.
Festivalen slår lejr med boder og aktiviteter på det historiske sted i Smørum tæt på ’De svenske grave’, hvor man for 100 år siden fandt 10 skeletter fra den svenske konge Karl Gustavs 30.000 mands store hær, der plyndrede og hærgede i området under belejringen af København.
svenskeslaget3  svenskeslaget2
Mens blandt andre Gøngehøvdingens partisaner forsvarede hovedstaden, gjorde bønder fra Smørum i  1659 oprør mod en gruppe af de forhadte lejesoldater, som blev slået brutalt ned.
– Med festivalen ’Svenske Slaget i Smørum’ vil vi gerne sætte fokus på en lille barsk begivenhed i lokalområdet, der på enkel vis illustrerer en spændende periode i Danmarkshistorien, hvor uro og krig hærgede, men hvor der også var store armbevægelser i forhold til billedkunst, filosofi og arkitektur. Det bliver en eftermiddag, hvor 1600-tallet på godt og ondt kommer til at stå lyslevende for børn og voksne.
Festivalen finder sted på det grønne område bag Smørum Kulturhus og Bibliotek, Flodvej 68 på hjørnet af Flodvej og Smørum Parkvej. Boderne åbner kl. 11.30 – og programmet sætter i gang med en kanonsalut fra Sjællandske Musketerer kl. 12.10. Programmet med fægteskole, kamparena, optræden og historieformidling varer indtil kl.16. Et højdepunkt bliver genskabelsen af Svenske slaget, hvor soldater og kanoner indgår i løjerne – børnene vil også kunne deltage som hvervede Smørum-bønder i kamp mod svenske soldater.
Program:
svenskeslaget-program

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…