To lokale forfattere står bag helt ny Egedal Bogfest

To lokale forfattere står bag helt ny Egedal Bogfest

De to lokale forfattere Rie Skovgaard Borgstrøm og Susanne Lykke har sat et helt nyt skib i søen. Er du vild med bøger, så kan du godt begynde at glæde dig gevaldigt!

Egedal Bogfest løber af stablen lørdag den 30. oktober 2021 kl. 10.30-15 i Smørum Idrætscenter. 40 forfattere har allerede meldt deres ankomst.

Rie Skovgaard Borgstrøm og Susanne Lykke mødte for første gang hinanden i foråret 2019 i Egedal Skrivegruppe. Det var en gruppe Susanne, der er fra Ølstykke, var med til at oprette for at møde andre lokale med skriveinteresse. Og da Rie, der er fra Smørum, stod på trapperne med sin bogdebut, var hun meget glad for at blive budt velkommen.

Siden da har Susanne og Rie, samlet udgivet 20 nye bøger og yderligere fem 2. udgaver. Så det må siges at være et frugtbart fællesskab.

En lokal bogmesse

At være forfatter er langt størstedelen af tiden et soloerhverv. Derfor kan forskellige netværk være med til at gøre hverdagen lidt sjovere. Både Rie og Susanne er optaget i Dansk Forfatterforening, og deltager derudover i andre litterære netværk der knytter sig til vores forfatterskaber. De har begge valgt at oprette egne forlag, for derigennem at have fuldt indblik i deres udgivelser.

Rie fortæller:
– Som forlag er der forskellige muligheder for at komme ud på messer. Den mest kendte i Danmark er nok BogForum som finder sted første weekend i november. Det koster en del at deltage som udstiller på messerne. Vi tænkte derfor at det kunne være en rigtig god ide at lave en messe hvor forfatteren og dennes værker var i centrum. Og vi synes at begivenheden naturligvis skulle finde sted lokalt – i Egedal!

Rie og Susanne ønskede ikke at økonomien skulle være en bremse for at kunne deltage. Derfor er bogfesten næsten gratis for deltagerne. Og det ER gratis for alle gæsterne.

Konceptet skal være simpelt, så fokus ikke er plakater, bannere og konkurrencer, men det essentielle – forfatterne og deres udgivelser. Heldigvis var Egedal Erhverv var med på ideen, så lokalerne kunne bookes omkostningsfrit.

After Dinner for de deltagende forfattere

Når dørene lukkes for de besøgende, så fortsætter de deltagende forfattere med en “after dinner”. Middagen serveres lokalt på og af Café Smørhullet, som holder til lige ved siden af Bogfesten.

Rie og Susanne glæder sig til at kunne kombinere ideen med at besøgende kan møde forfattere og gøre et bogkup, med en mulighed for at alle ”forfatterkollegaerne” kan hilse på hinanden og have nogle gode timer sammen.

Overvældende modtagelse

De to lokale ildsjæles initiativ fik en overvældende modtagelse. Allerede i løbet af 2 dage var alt udsolgt.

Til at starte med var der planlagt at der var plads til 30 forfattere, som blev inviteret gennem allerede eksisterende netværk. Rie og Susanne måtte dog hurtigt sande, at de blev nødt til at udvide kapaciteten. Det lykkedes heldigvis at skabe nogle ekstra pladser, så Egedal Bogfest nu får besøg af hele 40 forfattere!

Forskellige genrer – og både lokale og nationale forfattere

Til Egedal Bogfest vil der være forfattere der udgiver i forskellige genrer og som geografisk kommer fra hele landet, og her er både bøger for børn og voksne.

Af lokale Egedal-forfattere kan du møde: Anne Hjælmsø, Martin Willer, Niels Roed, Thomas Krohn, Susanne Lykke og Rie Skovgaard.

For Rie og Suanne har det været en meget positiv oplevelse, at der har været så stor efterspørgsel, at de endda har været nødsaget til at sige nej til enkelte forfattere. Derfor er forventningen allerede nu, at Egedal Bogfest 2022 bliver endnu større!

En bogfest for hele familien

Egedal Bogfest er for alle aldre. Både børn og voksne kan kan glæde sig til en forrygende dag med spændende forfatterstande og muligheden for at gøre sig nogle gode bogkup!

Har du lyst til appetitvækkere i dit nyhedsfeed, så følg med på Facebook.com/Egedalbogfest.
Læs meget mere på hjemmesiden Egedalbogfest.dk

Sæt et stort kryds i kalenderen den 30. oktober 2021, og vær med til Årets store Egedal Bogfest!
Gratis for besøgende

EGEDAL BOGFEST – Litterær messe, hvor du kan møde forfatteren og gøre et bogkup
Det er gratis for gæster at besøge messen. Egedal Bogfest er arrangeret af forfatterne Rie Skovgaard og Susanne Lykke i samarbejde med Egedal Erhverv

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…