Ud af corona-krisen – Egedal sætter turbo på beskæftigelsesindsatsen

Ud af corona-krisen – Egedal sætter turbo på beskæftigelsesindsatsen

Praktikforløb, ansættelse af SOSU-elever og opkvalificering af ledige er bare nogle af de ting, som skal skabe jobs til de borgere, som har mistet deres job under corona-krisen.


Et enigt byråd besluttede onsdag, at der nu skal skrues helt op for beskæftigelsesindsatsen i kommunen. Under corona-krisen er antallet af ledige dagpengemodtagere i Egedal stedet med ca. en tredjedel, svarende til omkring 200 borgere. I samme periode er antallet af kontanthjælpsmodtagere steget med ca. 20 %, svarende til 40 borgere. Hertil kommer de omkring 1.100 borgere i kommunen, som lige nu er hjemsendt indtil den 8. juli med lønkompensation.

Det har fået Egedal Kommune til at tænke ud af boksen for at hjælpe borgerne tilbage på arbejdsmarkedet igen. Det sker med et tillæg til kommunens beskæftigelsesplan. I denne ”post-corona-plan” griber man dybt i værktøjskassen for at understøtte de ledige.

”Covid-19 er ikke kun en sygdom, der rammer vores fysiske sundhed. Corona-krisen har i høj grad påvirket hele samfundsøkonomien, virksomheder har tabt omsætning, og mange har måttet afskedige medarbejdere”, siger borgmester Karsten Søndergaard. ”Nu sætter vi gang i mange forskellige målrettede tilbud, så vi på den måde kan sikre, at de ledige igen kommer i gode jobs”.

Det ene element i planen er at give de ledige nye kompetencer og dermed åbne for nye muligheder. Det kan være praktikforløb, uddannelse eller hjælp til brancheskift. Det andet element er at understøtte væksten hos de lokale virksomheder i kommunen.

Formand for Kultur- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup er også begejstret for planen:

”Vi vil gå aktivt ind og hjælpe især de mindre virksomheder med at finde den rigtige, kvalificerede arbejdskraft. Virksomhederne skal også være med til at løfte – eksempelvis ved at ansætte flere lærlinge, hvis de skal byde ind på større udbud i kommunen”, siger Charlotte Haagendrup, og fortsætter ”Vi vil også styrke beskæftigelsen på de områder, hvor der skal ske en grøn omstilling. Det gør vi blandt andet ved at tilbyde efteruddannelse i energieffektivisering og skift til grøn husstandsopvarmning.”

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…