Udviklingsplanen for Egedals kultur- og fritidsfaciliteter er på vej.

Udviklingsplanen for Egedals kultur- og fritidsfaciliteter er på vej.

Tre workshops og hvad så?

Udviklingsplanen for Egedals kultur- og fritidsfaciliteter er på vej. Brugere og borgere har på tre workshops budt ind og spurgt ud til det, der skal danne fremtidens rammer om Egedals kultur- og fritidsliv

Egedal Kommune ønsker faciliteter, der understøtter aktive liv og fællesskaber – også i en fremtid, hvor vi må forvente, at vi bruger både faciliteter og foreninger anderledes end i dag. Egedal Kommune har fået hjælp af analysebureauet Keingart og har sammen med omtrent 100 brugere og borgere kigget i spåkuglen og tegnet et kort, der kan føre os ind i fremtiden.

– Vi skal have en udviklingsplan, der kan pege os på rette vej, når vi skal prioritere vores midler til at understøtte en aktiv hverdag i Egedal. Vi er startet med, at kigge på det vi har og hvordan det bliver anvendt. Samtidig har vi set på tendenser, der peger fremad og spurgt brugerne til råds. Gennem de tre workshops er det blevet mere og mere konkret, og jeg synes vi nu står med et rigtig godt kompas til vores videre udvikling, siger Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur og Erhvervsudvalget.

Scenarier skal prioriteres

Scenarier er blevet tegnet op og nogen skudt ned igen: Var det eksempelvis bedst for Egedal at centralisere alle kræfter og lave mere for eliten? Nej tak; sagde flertallet på workshop nr. 2 – vores fritidsliv skal være der, hvor vi bor, selv om vi dog også gerne vil se på mulighederne for at styrke fællesskaberne i nogle af de større idrætsområder vi for eksempel har i Smørum, Stenløse og Ølstykke. Et scenarie der også overlevede processen fokuserer på mere aktiv brug af naturen som arena for kultur og sport.

Et oplæg til principperne og en kommende udviklingsplan blev præsenteret på den 3. og afsluttende workshop den 22. oktober. Deltagerne har nu frem til den 2. november til at sende deres afsluttende bemærkninger til oplægget. Brugernes input og udviklingsplanens temaer skal derefter drøftes i Kultur- og erhvervsudvalget. Udviklingsplanen skal i sin endelige form vedtages af Egedal Byråd og danne ramme for de næste 10 års prioritering. (Se udkast til udviklingsplanen her.)

Der sker meget allerede nu

– Vi er faktisk allerede i gang. I budget 2021 har vi haft fokus på vores kulturhuse og afsat yderligere midler til Stenløse stadion. Vi har afsat midler til en ny udendørs forhindringsbane til brug for både børn og voksne og godkendt finansieringen af en ny hal i Ølstykke. Og så er borgernes adgang til skolernes faciliteter også i fokus, når vi helhedsrenoverer Søhøjskolen og Balsmoseskolen med nye multihuse. Og med en fokuseret Udviklingsplan kan vi fremadrettet forstærke vores fokus, så vores faciliteter bliver fremtidssikrede, siger Charlotte Haagendrup.

Fakta:
Egedal har 43.000 borgere, 200 registrerede foreninger, 30 idræts-lokationer, 8 spejderhytter og 9 kulturhuse.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…