Vægttabshistorie om Kåre: Fra “computerdreng” til aktiv kickbokser

Vægttabshistorie om Kåre: Fra “computerdreng” til aktiv kickbokser

Jeg har i mange år haft problemer med vægten og har været lidt rund. Efter rygestop for snart et år siden er vægten gået yderligere op, og nu er det ikke længere kun 5-10 kg. jeg vejer for meget. Jeg har forsøgt at motivere mig til at komme i gang, da det fylder meget i min bevidsthed. Alligevel er det ikke lykkedes mig at ignorere mine stærke impulser til at vedblive i de helt forkerte vaner.

Jeg er derfor gået på opdagelse i historier om folk, hvor det er lykkedes. Hvad gjorde forskellen for dem? 

Jeg træner hos Christina Breuning i Fit For Future, og har mødt nogle inspirerende mennesker som har tabt sig mange kilo, og som jeg har fået lov til at interviewe. Jeg håber på en nøgle til motivation til at få tabt de kilo, som jeg ønsker mig så brændende.

Kåre er 38 år og bor i Jyllinge.  Hans liv har i perioder været præget af kampen med vægten, mens det i andre perioder har været følelsen af opgivelse og tristhed over at veje for meget – og pludselig en dag var vægten sneget sig op på 134 kg.

Han startede på vægttabsforløb hos Fit For Future i sommeren 2016.

Forhistorie

Som så mange andre overvægtige, så er det ikke fordi Kåre mangler viden om hvad man skal gøre for at leve sundt, men det har bare været rigtig svært at føre ud i virkeligheden.

Et par gange tidligere er det for alvor lykkedes for Kåre at tabe sig. Når han ser tilbage, så har han da været motiveret af noget andet end selve vægten. Der var f.eks. en gang, hvor målet var at blive sund og han begyndte at cykle. Efter en vinter kom han dog aldrig i gang igen og tabte motivationen.

Kåre har altid været computerdrengen, der med et stillesiddende arbejde og stillesiddende hobby aldrig har brugt sin krop eller følt glæde ved at dyrke motion. Faktisk har han tidligere haft den holdning, at de mennesker der rendte rundt i motionscenter måtte have en eller anden fejl.

Vejen til vægttabsforløbet

Det startede måske fra et så dårligt udgangspunkt som det kunne være. Hans kone kom en dag og spurgte om det ikke ville være en god ide at starte på vægttabsforløb hos Fit For Future.

De havde haft snakken tusinde gange før, og Kåre vidste jo godt at det ikke var sundt at være tyk, men han havde ingen ide om, hvordan han skulle motivere sig selv. Derfor besluttede han at give vægttabsforløbet hos Fit For Future et forsøg.

Første træningstime – Mave – Balle – Lår med 20 kvinder

Kåre fortæller: “Jeg mødte op til første træningstime, faktisk før at selve slankeholdet startede; Jeg havde bl.a. alle de mangeartede hold valgt at melde mig til “Mave, balle, lår”, som viste sig at være med 20 kvinder og så mig! …men jeg blev taget godt imod, og jeg blev opmuntret og hjulpet igennem. Jeg glemmer dog sent turen ned fra første sal til min bil efter denne første træning. Alt rystede og gjorde ondt, og jeg havde slået min egen rekord i planke fra 0 sekunder til 5 sekunder”.

Af en eller anden grund, nok mest den grund at han nu havde betalt mange penge for at komme på dette slankehold, så kom han igen. Han begyndte at tage timerne sammen med de andre på holdet, og lige pludselig begyndte det faktisk at blive sjovt. Hårdt, men sjovt.

Tog på i vægt i starten

I starten besluttede Kåre at fokusere på at komme i gang med træningen, og så lade madindtaget være som det var. Det var for Kåre den helt rigtige tilgang, da han så ikke fokuserede på for mange nye ting på en gang, og derved kunne fokusere på træningen. Resultatet var dog, at han faktisk tog på, men som Kåre siger, fik startet en sund tilgang til træningen.

Efter en lille måned måtte han erkende, at han blev nødt til at gøre noget ved maden, hvis han ønskede at tabe sig. Men her var fordelen, at han var kommet ind i rytmen med at træne regelmæssigt, og så var det faktisk ikke så svært.

Han brugte en app til at registrere maden i de første par uger, og efter den første indledende periode var det faktisk ikke nødvendigt mere.

Oplevede at det var sjovt 

Glæden ved træningen voksede og at deltage på alle mulige forskellige hold, først 2 gange og senere op til 4 gange om ugen, og inden julen 2016 havde han tabt 14 kg.

Men det sjove var at det faktisk ikke var en kamp. Det var en god og sjov periode, hvor han oplevede at kunne mere og mere med sin krop.

Efter julen ændrede det sig lidt. Han var lidt mere rolig omkring sin mad, og vægttab gik ikke helt så hurtigt. Til gengæld blev der knoklet på med træningen. Han kunne løbe lidt ved siden af og fik øjnene op for Fit For Futures Motions-kickboksning som en del at træningen.

Gevinsten og blod på tanden til et nyt skridt

Alle de gode ting ved at have tabt sig kom i spil. Dejlige kommentarer fra venner og kollegaer, det at kunne købe almindeligt tøj – og ikke engang det største.

I foråret havde Kåre fået så meget blod på tanden og oplevede at være i god form, så han meldte sig ind i Jyllinge Kickboksning.

“Det var igen noget helt nyt og en noget underlig oplevelse for mig. Her kommer jeg for et halvt år siden i mit livs kageform, og nu starter jeg i en kampsportsklub med rigtige kæmpere og jeg kan faktisk næsten følge med!”

De mange fordele er til at få øje på. Kåre kan nu gøre ting som han aldrig havde tænkt muligt. Han kan lege med sine børn  uden begrænsninger, og kan tage med på sommerlejr og træne 8 timer på en dag uden at dø 🙂 En fantastisk følelse, også at opleve at det faktisk er sjovt at danse til fester. Det var tidligere helt utænkeligt.

Den største glæde er dog for Kåre, at se sine børn også komme med på de gode vaner. Det kan måske være med til at de ikke skal igennem det samme i deres liv.

Kåre er også meget taknemmelig for sin kones store velvilje og forståelse. Hans nye aktive livsstil har ikke været helt uden omkosninger. Fra altid at være hjemme til nu hvor han er ude omkring børnenes sengetid flere aftener om ugen. Det havde han ikke kunnet gøre uden hendes opbakning.

Hvad så nu – og fremtiden?

Når Kåre kigger på sig selv i spejlet, ser han stadig sig selv som tyk. Der er stadig 10-15 kilo han gerne vil tabe, og han har stadig udfordringer med lyst til at spise for meget, og han kan stadig rigtigt godt lide slik.

Men forskellen er nu, at han træner og kan holde balance. Han spiser ikke af automatik og dårlig samvittighed, men fordi han har lyst, og ved at han SKAL ned og træne og derfor kan tåle det.

Kåre giver samtidig udtryk for, at han ved at han nok ALDRIG får et normalt forhold til mad. Han vil altid være x-tyk, og vil altid skulle holde sig i gang for at forblive at være det. Men han har nu fundet en måde at leve med det – og det er måske nøglen i forhold til tidligere slankekure.

Han slutter med at takke Christina og alle de andre fantastiske mennesker i Fit For Future  og Jyllinge Kickboksning, som gør det sjovt at komme til træning hver gang!

Kunne du selv tænke dig at komme med på et vægttabsforløb, så kontakt Christina Breuning fra Fit For Future for nærmere information på tlf. 93 95 30 30 eller mail mail@fitforfuture.dk

Læs også andre personlige vægttabshistorier

 

Sponsoreret historie – Fit For Future er virksomhedsmedlem på Vores Egedal

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…