Velbesøgt åbningsarrangement i Stenløse Kulturhus

Velbesøgt åbningsarrangement i Stenløse Kulturhus

Da Stenløse Kulturhus slog dørene op for første gang til åbningsarrangementet søndag d. 15. marts 2015 var det for fulde huse.

borgmester-klipperbaand

Foto: Bent R. Nielsen


Borgmester Willy Eliasen holdt tale og klippede båndet og erklærede det nye kulturhus for åbent.
Den nye frise, som er skabt af lokale kunstnere fra hele Egedal pryder nu den gamle rådhussal, som er omdøbt til Store Scene. Jens Jørgen Nygaard takkede de mange kunstnere for den flotte gave til kulturhuset.
Der var optræden med tværfløjtetrio, gymnastikpiger, folkedans, tryllekunstner, harmonikaorkester og Jens Lysdal og Hugo Rasmussen spillede.
20150315_125012

Chokoladeworkshop


20150315_130925

Contradance


bedrepsykiatri2

Bedre psykiatri


 
 
 
 
 
 
 
 
 
I kulturhusets mange lokaler var der liv og aktivitet. I husets zoner kunne man danne sig et billede af hvilke muligheder kulturhuset vil kunne lægge hus til. På åbningsdagen kunne man bl.a. finde aktiviteter fra bl.a. Bedre Psykiatri, Egedal Musikskole, Egedal Contra-dance, Ung Egedal, Østsjællands Harmonikaorkester og flere.
Buffet fra Syrien
For nogle særlige borgere var det en helt speciel dag. De nye flygtninge fra Barnekær havde haft meget travlt i dagene op til åbningen med forberedelser og tilberedning af specialiteter og syriske retter, og ved åbningen fik de nye beboere mulighed for at hilse på danskerne  og vise dem hvor og hvad de kommer fra.
I den gamle byrådssal var der dækket op med langborde med alskens lækker mad og dessert. På væggene hang billeder sponsoreret af Click i Egedal Centret, som viste alvoren af hvorfor disse mennesker er kommet til os. På billederne kunne man se ødelagte byer og hjem, børn varme sig ved et lille bål i en flygtningelejr – et billede af en smuk havneby før krigen, og et efterbillede af hvordan det nu ligger i ruiner – billeder taget på flygtningenes mobiltelefoner.
buffet-holdet

Holdet bag buffet´en på åbningsdagen.


 
De nye tilflyttere til kommunen havde et særligt budskab de gerne ville fortælle til Egedals borgere: “Vi er kommet her for at yde og at tage del i det danske samfund.”
buffet2 buffet 20150315_121001
Et velbesøgt kulturhus på åbningsdagen, som forhåbentlig fremover vil komme til at lægge hus til en masse spændende arrangementer og oplevelser.
20150315_114445

Kvickly i Egedal Centret havde sponsoreret lagkage og kaffe, som kunne nydes i caféen i kælderen.


 

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden