Verdens største labyrint i pap “Ledøje Labyrinten” blev til af Ledøje-borgers helt egen opfindelse

Verdens største labyrint i pap “Ledøje Labyrinten” blev til af Ledøje-borgers helt egen opfindelse

I sensommeren d. 29. august 2015 blev projektet med at lave verdens største labyrint af pap til virkelighed i Ledøje. Efter måneders forberedelse med planlægning og indsamling af pap kunne Hugo Grønlund fuldende missionen. Ledøje Labyrinten blev samlet ved brug af HUBUér, som Hugo Grønlund har opfundet og designet.  Lige nu ventes svar om labyrinten bliver optaget i Guinness Rekordbog som verdens største labyrint i pap.
Om Ledøje Labyrint projektet fortæller Hugo:
“Hele Ledøje Labyrint projektet startede med at Morten Kofoed fra bylauget i Ledøje sagde at vi burde lave noget i forbindelse med åbningen af den nye motorvej for at gøre opmærksom på byen. Vi havde allerede lavet noget mini-labyrint hjemme i stuen så det brast ud af mig at vi jo kunne lave verdens største pap labyrint. Det blev så startskuddet til projektet.
Jeg fremlagde ideen for bylauget og fik super opbakning. Jeg oprettede en begivenhed på Facebook og der var hurtigt ca. 35 der tilmeldte sig og en del der måske kunne deltage og så var det jo bare at træde speederen i bund. Planen var at lave en labyrint der var så stor at der kunne stå LEDØJE med store bogstaver inde i midten som kunne ses fra luften. Det tog omkring 3 måneder at få samlet nok pap. Det stod hurtigt klart at der var behov for et lager. Det blev Øbakkegård der kom til undsætning. Deres loft kunne bruges og det endte med at der stod ca. 1.5 tons pap. Det som jeg ikke lige havde overvejet var at det skulle ned igen. Det lykkedes dog.
Det var mig selv der startede med at køre rundt med traileren til folk og virksomheder i og omkring Ledøje og på et tidspunkt kunne jeg se at det var svært at nå at få samlet nok pap. Heldigvis fik jeg kontakt med Claus som synes det var et sjovt projekt og som kendte en virksomhed hvor vi kunne tage det pap vi ville. Det der virkelig reddede os var at vi fik lov til at hente alt det pap vi ville hos et par cykelhandlere. Det er noget af det bedste pap man får hos en cykelhandler.”
På dagen var vejret fantastisk
Det var en sto_DSC6795r chance at bygge labyrinten i det fri men på dagen hvor labyrinten skulle bygges var vejret fuldstændig fantastisk. Tørt, varmt og ingen vind. Hugos familie fra Jylland var kommet for at hjælpe og der var målt op på boldbanen så alt var klart til at bygge om morgenen den 29. august.
Hele byggeriet gik rigtig godt. Der var en masse mennesker fra byen der var mødt op for at give en hånd med havde en fantastisk dag. Eftersom det ikke har været prøvet før at bygge noget så stort var det svært at vide hvor lang tid det ville tage at bygge Labyrinten. De nåede at få bygget alle bogstaverne og det var virkelig flot set oppe fra, men desværre ikke de ekstra lag af labyrint der skulle stå uden om. De havde arrangeret at der kom en ultralet flyvemaskine hen over for at tage foto og video og en drone tog noget video på lidt tættere hold. Der blev solgt pølser og hotdogs og bylauget havde doneret øl og sodavand. Det var en enestående dag. Dem der deltog gik hjem med en god følelse og Ledøje viste at en lille by godt kan stå sammen om et stort projekt selv om det er langt ude, som at forsøge at bygge verdens største pap labyrint!
Optagelse i Guinness Rekordbog lader vente på sig
Da projektet gik i gang havde Hugo kontaktet Guinness rekordbog og det viste sig at Verdens Største Paplabyrint ikke var registreret som rekord så det var jo oplagt at gøre projektet til et rekord forsøg. Det tager ca. 3 måneder at få behandlet et forslag til en rekord hos Guinness og Hugo fik indleveret forslaget de 3 måneder før den skulle bygges. Derfor har det været skuffende at det først er for at par dage siden, at de er vendt tilbage og har bedt om billedemateriale. Nu bliver materialet sendt ind, og så bliver der krydset fingre.
Se video af projektet her: https://www.facebook.com/100009533318918/videos/1472265619767868/
Opfindelsen HUBUfodselsdag
HUBU er Hugo Grønlunds helt egen opfindelse og den er født ud af den klassiske irritation over at noget er besværligt og tanken ”det her må kunne gøres nemmere”. Det var oprindeligt et fastelavnskostume som sparkede det hele i gang. Hugos yngste datter ville gerne være bil hvilket hun også blev, men det var et besværligt og langvarigt projekt da man skulle bruge både lim og tape for at få det hele til at holde selv om bilen blev lavet i pap. Lim er man nødt til at vente på tørrer og tape holder ikke særlig godt i længden. Både når det gælder lim og tape er samlinger ikke lige til at lave om. Der bliver ødelagt en hel del pap når man river sådan en samling fra hinanden.
11999739_1621631288120008_4755313775537796055_oHugo begyndte at eksperimentere med forskellige metoder til at samle pap med. Alt pap skulle kunne bruges, det skulle være nemt og hurtigt at betjene, det skulle være intuitivt og genbrugeligt, og efter 5-6 forskellige prototyper stod han med HUBU’en. I processen opdagede Hugo hvor lang tid det tager at lave en enkelt prototype i hånden med almindeligt værktøj og det var jo en glimrende undskyldning til at købe en 3D-printer. På den måde stod han pludselig med 50 HUBU’er i stedet for 3. Nu kunne familien rigtig boltre sig i alle mulige pap konstruktioner som man kunne både lege med og sove i. Det følgende års fastelavns kostume blev selvfølgelig lavet med HUBU. Det tog kun 1 time at samle en luftballon som naturligvis fik første præmie.
Efter Ledøje Labyrint byggeriet er HUBU´er blevet solgt til både private og til nogle institutioner i lokalområdet. Hugo Grønlund har en hjemmeside på vej hvor HUBU kan købes og man kan finde inspiration til ting man kan lave med pap og til byggeprojekter.
OM HUBU:iglo
HUBU bruger man til at skrue papkasser og papplader sammen med. Der er stort set ikke grænser for hvad man kan bygge og hvor stort man vil bygge. HUBU systemet har vist hvad det kan, da det blev brugt til at bygge verdens største labyrint i pap i Ledøje tidligere i år og flere institutioner har allerede taget det til sig. Konceptet er enkelt; gem nogle af de papkasser du ellers smider ud efter en tur i f.eks. i IKEA eller fra det nye fjernsyner og giv ungerne en magisk oplevelse. En fingermøtrik og et gevind skrues sammen og presses gennem pappet hvor det skal samles og inden længe har
man et legehus, en flyvemaskine, en rumraket eller en hockey bane (med mål) eller en gigantisk labyrint. 

Vil du se hvordan man bruger HUBU og opleve nogle af projekterne, så kig på HUBU Facebooksiden 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…