Foto: Egedal Kommune

Vikingerne indtager den gamle mølle lørdag d. 4. august

Så er der igen aktivitet på den gamle mølle i Ølstykke, hvor vikingerne indtager museet lørdag den 4. august kl. 10-14.

Bliv klogere på hvordan man levede i vikingetiden

På dagen får museet besøg af vikingegruppen Bifrost , der vil opslå lejr. Bifrost vikingerne demonstrerer og formidler historien, og arbejder og afprøver forskellige håndværk og metoder fra vikingetiden, og man vil som besøgende få indblik i vikingetidens levevis: der vil blive vist eksempler på plantefarvning, nålebinding og læderarbejde. Desuden vil der være prøver på vikingmad. Og det forlyder også, at der er set kamplystne vikinger i området, så det tegner til at man også vil kunne opleve vikingekampe.

Lav dit eget vokslys af bivoks

Mølledagen lørdag d. 4. august kl. 10 – 14 vil også have fokus på håndværk og Tekstiler.
Man kan lave sit eget vokslys af bivoks eller se en fungerende model dampmaskine. Smedeværkstedet vil også være i gang.

Der vil også være mulighed for selv at fremstille smør ved kærning på museets smørkærne. Et af produkterne ved smørfremstilling var kærnemælk, som også kan prøvesmages.

Livet på landet

Besøg også museets udstilling med genstande og redskaber fra Egedals historie, samt se årets særudstilling: ’Landboliv’.

I museets stuer kan man høre lyden af rokken, der går…Og man kan se spinding af uld på gammeldags facon.
I museets skolestue kan man komme i den gamle skole – og få testet om man skal have sine skolepenge tilbage. Skoleholderen er frk. Friis.

Hvis der er vind snurrer møllevingerne og maler friskmalet mel: spelt, hvede, rugmel og andre spændende melsorter kan købes. Møllelauget er på plads og vil fortælle om møllens tekniske indretning og funktion. Nyd en kop kaffe med kage i museets møllehave eller prøvesmag den hjemmebagte  kage. Arrangementet foregår i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening.

Skenkelsø Mølle Museum
Maglehøjvej 42,
3650 Ølstykke