Vil du være en del af Kunstrådet? Kunstrådet søger 3 nye medlemmer!

Vil du være en del af Kunstrådet? Kunstrådet søger 3 nye medlemmer!

Siden 2020 har 3 pladser i Kunstrådet været reserveret til borgerrepræsentanter, så Kunstrådet bliver bredere repræsenteret og kan trække kulturelle kræfter ind i beslutningerne. Og nu skal der igen vælges borgerrepræsentanter.

Har du en mening om kunst og kultur i Egedal Kommune? Så er det måske dig, der skal være en del af Egedal Kunstråd.

I Egedal Kommune er kunst en strategisk satsning. Kunsten binder vores bysamfund sammen, understøtter lokale fællesskaber og bidrager til at højne livskvaliteten. Kunstrådet har med dette for øje realiseret poetisk trappe i Egedalcentret, skulpturer der inviterer til bevægelse og lys der skaber glæde og tryghed – og meget mere. Vil du være med?

Kunstrådet består af 3 politikere samt 3 Egedal-borgere, der er interesserede i eller ved noget om kunst og kultur. Sammen tegner de linjerne for udviklingen af kunst i Egedal Kommune.

– Det er vigtigt, at vores Kunstråd er bredt sammensat. Sådan sikrer vi de bedste diskussioner og den bedste kunst til Egedal Kommune. Vi vil lave meget mere borgerinddragelse i Egedal Kommune og jeg glæder mig til at være en del af Kunstrådet, hvor man nu i to år har prøvet kræfter med netop denne disciplin. Det er dejligt at se, at Kunstrådet har virket så godt og fået realiseret så meget kunst rundt omkring i kommunen, siger Vicky Holst Rasmussen, der som borgmester er ”født” formand for Kunstrådet.

Kunstråd med gang i

Nu er de 3 borgerrepræsentanters tid i Kunstrådet forbi, og der skal vælges tre til en ny periode.
Det afgående Kunstråd har haft travlt. I rådets to-årige virke er en ny Kunststrategi formuleret, vedtaget og godt i gang med at blive til virkelighed: 14 kunstværker er igangsat, hvoraf de 13 allerede er realiseret, hvilket har resulteret i 26 fysiske skulpturer og 20 lyd-, litteratur- og billedkunstworkshops for borgere i alle aldre. (Læs mere og find vej til kunsten med kunstkortet her)

Borgerrepræsentanterne, der har siddet i Kunstrådet indtil nu, har haft nok at se til:
– Det har været rigtig spændende at komme med ind i maskinrummet. Jeg har følt mig lyttet til og mærket, at mine betragtninger blev taget til indtægt. Jeg glæder mig over at have været med til at udvide kunstbegrebet til også at indeholde den levende kunst. Hvis man brænder for kunsten, så vil jeg absolut opfordre andre til at deltage, siger skuespiller Marianne Mortensen, der har været borgerrepræsentant i Kunstrådet.

Kulturformidler Louise Meltz, har også været en del af Kunstrådet.
– Jeg er særligt stolt af, at vi fik realiseret Søren Nellemanns små bronzefigurer. De er stedsspecifikke men samtidig meget forskellige. Fordi de er sat op rundt omkring, inviterer de til at tage rundt og opdage kommunen. De knytter Egedal sammen.

Også keramiker Allan Hytholm har været en del af Kunstrådet og synes det har været spændende at forholde sig til de kunstforslag, der har været sendt ind. De tre politikere er Borgmester Vicky Holst Rasmussen, Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalgsformand Charlotte Haagendrup og Plan- og Byudviklingsformand Ulrik John Nielsen.

Vil du være med?

Kunstrådet mødes 3-6 gange om året. Har du lyst til at være med til at lægge linjerne for kunst og kultur i Egedal fremover? Så skriv en kortfattet ansøgning (max ½ side), hvor du fortæller, hvorfor du gerne vil med i Kunstrådet. Vedhæft eventuelt dit CV (max 1 side). Ansøgningsfrist: 23. februar.

Send den til kunstraadet@egekom.dk med titel ”Ansøgning til Kunstråd”.
Læs mere her.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…