Vil du være med til at dømme i retten? Egedal Kommune søger interesserede borgere til at blive lægdommere

Vil du være med til at dømme i retten? Egedal Kommune søger interesserede borgere til at blive lægdommere
Vil du være med til at dømme i retten?
Vil du være nævning eller domsmand? Så er chancen her nu. Egedal Kommune søger nu interesserede borgere til at blive lægdommere – og især unge og borgere med en anden etnisk baggrund end dansk er velkomne
Egedal Kommune har en grundliste, hvor interesserede lægdommere, der vil påtage sig hvervet med at dømme i straffesager sammen med juridisk uddannede dommere, kan blive optaget.

Næste lægdommerperiode går fra den 1. januar 2016 til den 31. december 2019.
Derfor er Egedal Kommune allerede nu ved at hverve borgere til at blive lægdommere ved enten byretten eller landsretten. Som lægdommer medvirker man typisk i fire retssager om året.
– Vi vil gerne opfordre alle interesserede til at tilmelde sig, fordi grundlisten skal afspejle et bredt sammensat udsnit af kommunens befolkning fordelt på eksempelvis køn, alder og uddannelsesmæssig baggrund, siger jurist i Egedal Kommune, Frederique Foldager Andersen.

Hvervekampagne på gymnasiet

I Egedal Kommune har det imidlertid vist sig at være udfordrende at hverve unge under 40 år eller borgere med en anden etnisk herkomst end dansk til grundlisten.

Derfor besøgte Frederique Foldager Andersen også for nylig Egedal Gymnasium & HF for at hverve unge til arbejdet som lægdommer.
– Det gik rigtig godt. De unge stillede mange gode spørgsmål om det at være lægdommer – blandt andet om muligheden for at flytte fra kommunen i løbet af lægdommerperioden på fire år. Det er meget relevant for mange unge, der tænker på at flytte hjemmefra og måske ind til byen. Og svaret er, at man godt kan fortsætte som lægdommer, selvom man flytter, siger Frederique Foldager Andersen.
Egedal Kommune skal bruge i alt 141 borgere på grundlisten. Fristen for at søge om optagelse er 1. marts 2015.

Fakta om lægdommere

Nævninge og domsmænd bliver under ét kaldt for lægdommere og virker i straffesager sammen med en eller flere juridisk uddannede dommere.
At være lægdommer er et borgerligt ombud, og det betyder, at man som udgangspunkt har pligt til være lægdommer, hvis man bliver udtaget til det – enten ved byretten eller landsretten.
Som lægdommer medvirker man typisk i fire retssager om året.

Egedal Kommunes såkaldte grundlisteudvalg udarbejder hvert 4. år en grundliste med borgere, der gerne vil virke som lægdommere.
Der er plads til 141 borgere på grundlisten i Egedal Kommune. Ikke alle ansøgere bliver optaget på listen.

Sådan søger du om optagelse som lægdommer

Hvis du vil søge om optagelse på grundlisten, skal du udfylde en blanket på egedalkommune.dk/blivlægdommer, hvor du også kan finde en vejledning til ansøgning via Digital Post på borger.dk.
Fristen for at søge om optagelse på grundlisten er 1. marts 2015.
Hvis du spørgsmål, så skriv til Center for Administrativ Service på: borgmestersekretariatet@egekom.dk.
Kilde: Egedal Kommunes hjemmeside.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…