Villa Tusindfryd ser ressourcer fremfor barrierer. 3 praktikpladser er blevet til jobs.

Villa Tusindfryd ser ressourcer fremfor barrierer. 3 praktikpladser er blevet til jobs.

Et samarbejde mellem den lokale blomsterbutik Villa Tusindfryd og Jobcentret har fået aktivitetsparate ledige i arbejde. Senest er tre praktikpladser blevet til tre ordinære ansættelser.

Aktivitetsparate ledige har andre udfordringer end blot ledighed. For denne gruppe kan det derfor være meget svært at få fat i arbejdsmarkedet, men takket være et godt samarbejde med lokal virksomhed er det nu lykkedes – tre gange i træk.

– Center for Arbejdsmarked og Ydelse kan ikke alene gøre ledige klar til job – det kan kun ske i samarbejde med virksomhederne og de øvrige samarbejdsparter herunder bla behandlingssteder. Det tætte samarbejde er især relevant, når vi taler om at integrere borgere med andre problemer ud over ledighed, f.eks. psykiske og/eller fysiske lidelser, ind på arbejdsmarkedet. Det kræver et rummeligt arbejdsmarked og en tæt og løbende dialog mellem borgere, arbejdsgiveren og kommunen. Det er bevist, at en fælles indsats i virksomhedsrettede forløb bedst får folk tilbage på arbejdsmarkedet. Det kan vores forløb også bekræfte. Vi oplever, at vi har et meget godt samarbejde med de lokale virksomheder. De udviser stor rummelighed og socialt ansvar, og derfor lykkes vi i fælleskab at få mange borgere ud på det ordinære arbejdsmarked trods helbredsmæssige udfordringer, fortæller Sanja Saric, afdelingsleder i Center for Arbejdsmarked og Ydelse.

Hensyn, men fokus på ressourcer

Netop Villa Tusindfryd har været god til at tage imod praktikanter med særlige udfordringer.

– Malene Bjerg fra Villa Tusindfryd er enormt god til hurtigt at integrere praktikanterne i de daglige rutiner i butikken. Hun tager hensyn, i forhold til de individuelle skånebehov der gør sig gældende, men har derudover mere fokus på ressourcer frem for barriererne, hvilket klart er en af de helt store faktorer, der har ført til succeserne, fortæller Kristina Mia Sünksen Poulsen, der er virksomhedskonsulent i Jobcentret, og som har samarbejdet med Villa Tusindfryd.

Jobcentrets virksomhedskonsulenter gør meget ud af at matche praktikant og virksomhed og løbende støtte virksomhederne, så det er nemt for dem at tage et socialt ansvar. Det har Malene Bjerg oplevet:

– Jeg vil gerne give folk en chance, og det har også givet os et friskt pust. Men det skal være nemt, hvis det skal gå godt. Og her har mit samarbejde med Kristina fra Jobcentret fungeret rigtig godt. Jobcentret sørger for at understøtte med meget af det praktiske i forhold til ansøgninger og bevillinger, og de er gode til den sideløbende opfølgning og dialog, og er fleksible så møder tilrettelægges efter mit behov, fortæller Malene Bjerg, indehaver af Villa Tusindfryd.

Lokale virksomheder tager ansvar

Jobcentret har et godt samarbejde med de lokale virksomheder, der udviser stor rummelighed og socialt ansvar. Men der er fortsat brug for flere praktikpladser.

-Det er dejligt, at kommune og virksomheder i fællesskab kan lykkes med at få mange borgere ud på det ordinære arbejdsmarked trods de helbredsmæssige udfordringer. Det er godt for borgerne, og det er også godt for de virksomheder, der har svært ved at rekruttere. Vi har alle et ansvar for, at alle kan være med i vores samfund. Jeg synes det er flot, at Egedals virksomheder tager det ansvar på sig, siger Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

Fakta:

Aktivitetsparate ledige er borgere med udfordringer udover ledighed. Det betyder, at det er vurderet, at borgerne ikke forventes at kunne blive selvforsørgende inden for de kommende 3 måneder.
Aftalerne hos Villa Tusindfryd har været etableret som virksomhedspraktikker, hvor det primære fokus har været på at afdække eller optræne de lediges faglige, sociale eller sproglige kompetencer. 2 af forløbene blev undervejs vekslet til løntilskudsansættelser, med henblik på yderligere opkvalificering af kompetencer. Alle 3 forløb er endt i ordinære ansættelser.

Ønsker din virksomhed at modtage praktikanter?

Virksomheder der ønsker at høre mere om muligheden for at modtage praktikanter kan kontakte Egedal Kommunes Virksomhedskonsulenter via mail: virksomhedskonsulenter@egekom.dk

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…