“Bid til bolle” i vinterferien på Skenkelsø Mølle

“Bid til bolle” i vinterferien på Skenkelsø Mølle

Skenkelsø Mølle har traditionen tro lagt sig i selen for et hyggeligt fastelavnsarrangement med både “Slå til Potte”, “Bid til Bolle” og et værksted, hvor du kan lave din egen fastelavnsmaske.

Sæt kryds i kalenderen tirsdag d. 14. februar kl. 13 – 16

Egedal Arkiver og Museum afholder som vanligt et fastelavnsarrangement på museet for skolebørnene i forbindelse med skolernes vinterferie – fastelavn falder i år i slutningen af ugen.

Skikken med at slå katten af tønde stammer oprindeligt fra de hollandske bønder Christian d. 2 inviterede til Amager i 1500-tallet og kendes i dag kun fra Danmark og Skåne. Museet har i stedet for tøndeslagning fundet en anden meget gammel fastelavnstradition frem til børnene: ’Slå til Potte’ – hvor man skal forsøge at slå en potte itu, der står på jorden – og måske gemmer der sig en overraskelse under potten….?

Der vil være mulighed for selv at lave sin egen fastelavnsmaske på 1. sal. Starten på fasten markeres også historisk med et karneval, hvor man klædte sig ud med masker.
Efter anstrengelserne med fremstilling af masker kan børnene prøve kræfter med den gamle fastelavnsleg med at bide til bolle i museets gård.

Fastelavn er således begyndelsen på den periode, hvor man tidligere skulle faste i 40 dage før påske og det var derfor sidste chance for at spise lidt gode sager inden fasten. Hvide Tirsdag benævnes dagen også, idet man spiste mælkeretter og hvidt mel inden fasten begyndte. Dette råder vi bod på ved at servere hjemmebagte strutter for gæsterne. Strutter, som jo er et korsformet stykke bagværk, der specielt hører til fastelavnstiden. Museets eksperter i historisk mad Hanne og Annemarie har fundet de spændende opskrifter på strutter og vil bage de velsmagende brød. Strutterne bliver serveret i Museets formidlingshytte i Møllehaven.

Arrangementet sker i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening og finder sted på Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.

Der er gratis adgang – og arrangementet retter sig mest mod børn i alderen 6 – 10 år med tilhørende forældre og bedsteforældre.

Skenkelsø Mølle Museum i Ølstykke, Egedal Kommune

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…